hirdetés
Kultúra

Felavatták Bud Spencer szobrát Budapesten

Mintegy 9 millió forintból került Bud Spencer – vagyis Carlo Pedersoli – egész alakos bronzszobra a Corvin sétányra. A szobor avatása szombaton délután három órakor vette kezdetét, az eseményen jelen volt a népszerű olasz színész több családtagja – Cristiana Pedersoli, Diamante Pedersoli, Giuseppe Pedersoli – is.
Felavatták Bud Spencer szobrát a fővárosban Kocsis Máté (Fidesz-KDNP, Józsefváros polgármestere (j), Kárpáti György, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó (j2), Diamante Pedersoli (Diamy Spencer) Bud Spencer fiatalabbik lánya (b2) és Tasnádi Szandra szobrászművész alkotása, Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli olasz színész egész alakos bronzszobrának avatóünnepségén a budapesti Corvin sétányon 2017. november 11-én. Kárpáti György játszott az olasz válogatott játékosa, Carlo Pedersoli ellen. MTI Fotó: Mónus Márton
hirdetés

A mai napon, délután három órai kezdettel avatták fel Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli olasz színész, vízilabdázó egész alakos bronzszobrát a budapesti Corvin sétányon.

Felavatták Bud Spencer szobrát a fővárosbanRésztvevők Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli olasz színész, vízilabdázó egész alakos bronzszobrának avatóünnepségén a budapesti Corvin sétányon 2017. november 11-én. MTI Fotó: Mónus Márton

A 2,4 méter magas szobrot Tasnádi Szandra szobrászművész ajánlotta fel a Józsefvárosi Önkormányzatnak, az önkormányzat pedig a Blikknek azt mondta, azért fogadta el a felajánlást, mert a sportolói és filmes karrierje miatt egyaránt tiszteletre méltó színész

„életútjával olyan példát szolgáltatott, amely mindenképpen megismerésre méltó és követendő a mai generációk számára is”.

Bud Spencer szobra(Forrás: Facebook / Józsefváros)

A 444.hu a szoborral kapcsolatban egyébként észrevette, hogy van egy kisebb „hiba” annak talapzatán. Nevezetesen, a feliraton Bud Spencer valódi neve szerepel, de az alatta olvasható idézet alá Terence Hill művészneve került, az ő neve ugyanis valójában Mario Girotti.

A szobor avatásáról a Corvin sétány Facebook-oldala élő videót is közzétett, amely alább tekinthető meg:Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A Duna Palotában látható idén a Betlehemi jászolkiállítás

A Duna Palotában látható idén a Betlehemi jászolkiállítás


DUNA PALOTA,     ADVENT,     KARÁCSONY

hirdetés
Ezen a hétvégén is többfelé lesznek színes programok

Ezen a hétvégén is többfelé lesznek színes programokIdén is felépül a Mézeskalácsfalu Vácrátóton

Idén is felépül a Mézeskalácsfalu Vácrátótonhirdetés
hirdetés
Rekordszámú kategóriában esélyesek Oscar-díjra a magyarok

Rekordszámú kategóriában esélyesek Oscar-díjra a magyarok


FILM,     OSCAR-DÍJ,     RUBEN BRANDT

Vanessa-Mae tizenhét év után jövőre ismét fellép Magyarországon

Vanessa-Mae tizenhét év után jövőre ismét fellép Magyarországon


HEGEDŰ,     VANESSA-MAE,     ZENE

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen