hirdetés
Kultúra

Felavatták Bud Spencer szobrát Budapesten

Mintegy 9 millió forintból került Bud Spencer – vagyis Carlo Pedersoli – egész alakos bronzszobra a Corvin sétányra. A szobor avatása szombaton délután három órakor vette kezdetét, az eseményen jelen volt a népszerű olasz színész több családtagja – Cristiana Pedersoli, Diamante Pedersoli, Giuseppe Pedersoli – is.
Felavatták Bud Spencer szobrát a fővárosban Kocsis Máté (Fidesz-KDNP, Józsefváros polgármestere (j), Kárpáti György, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó (j2), Diamante Pedersoli (Diamy Spencer) Bud Spencer fiatalabbik lánya (b2) és Tasnádi Szandra szobrászművész alkotása, Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli olasz színész egész alakos bronzszobrának avatóünnepségén a budapesti Corvin sétányon 2017. november 11-én. Kárpáti György játszott az olasz válogatott játékosa, Carlo Pedersoli ellen. MTI Fotó: Mónus Márton
hirdetés

A mai napon, délután három órai kezdettel avatták fel Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli olasz színész, vízilabdázó egész alakos bronzszobrát a budapesti Corvin sétányon.

Felavatták Bud Spencer szobrát a fővárosbanRésztvevők Bud Spencer, eredeti nevén Carlo Pedersoli olasz színész, vízilabdázó egész alakos bronzszobrának avatóünnepségén a budapesti Corvin sétányon 2017. november 11-én. MTI Fotó: Mónus Márton

A 2,4 méter magas szobrot Tasnádi Szandra szobrászművész ajánlotta fel a Józsefvárosi Önkormányzatnak, az önkormányzat pedig a Blikknek azt mondta, azért fogadta el a felajánlást, mert a sportolói és filmes karrierje miatt egyaránt tiszteletre méltó színész

„életútjával olyan példát szolgáltatott, amely mindenképpen megismerésre méltó és követendő a mai generációk számára is”.

Bud Spencer szobra(Forrás: Facebook / Józsefváros)

A 444.hu a szoborral kapcsolatban egyébként észrevette, hogy van egy kisebb „hiba” annak talapzatán. Nevezetesen, a feliraton Bud Spencer valódi neve szerepel, de az alatta olvasható idézet alá Terence Hill művészneve került, az ő neve ugyanis valójában Mario Girotti.

A szobor avatásáról a Corvin sétány Facebook-oldala élő videót is közzétett, amely alább tekinthető meg:Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Százötven év több mint kétszáz alkotása a BÁV grafikai aukcióján

Százötven év több mint kétszáz alkotása a BÁV grafikai aukcióján


MŰALKOTÁS,     BÁV,     ÁRVERÉS

Killswitch Engage: amerikai metalcore az Akváriumban

Killswitch Engage: amerikai metalcore az AkváriumbanHóbaglyok érkeztek a debreceni állatkertbe

Hóbaglyok érkeztek a debreceni állatkertbe


HÓBAGOLY,     ÁLLATKERT,     MADARAK

hirdetés
hirdetés
A héten kerül a mozikba a Valami Amerika 3

A héten kerül a mozikba a Valami Amerika 3Elhunyt Melis László zeneszerző

Elhunyt Melis László zeneszerzőhirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen