hirdetés
Kultúra

Változatos adventi programok Szegeden

Változatos adventi programokkal várják a szegedieket és a városba érkező vendégeket a következő egy hónapban a csongrádi megyeszékhelyen.
Változatos adventi programok Szegeden A szegedi Dóm téren 2000-ben szervezték az első adventi kézművesvásárt (Forrás: Szeged.hu)
hirdetés

    Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója a rendezvényeket bemutató szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a karácsonyi hetek jóval több mint egy hagyományos adventi vásár, rengeteg kisebb-nagyobb rendezvény, új programelem teszi emlékezetessé mindenki számára.

    A szegedi Dóm téren 2000-ben szervezték az első adventi kézművesvásárt, a rendezvény pedig az évek során a helyeik és a turisták kedvelt találkozóhelyévé vált. Hatvan kézműves kínálja majd portékáit, de a kulináris élvezetekre vágyók is megtalálják majd számításukat. A nyitó hétvégén jégszobrászok dolgoznak a téren, december első és harmadik hétvégéjén fénnyel festik át a Dómot, és egy csokimanufaktúra is a templom elé költözik majd.

    A téren több száz méteres útvesztő épült föl szalmabálákból. A Mesés Kastély idén Bogyó és Babóca-kiállításnak ad helyet, az ország egyik legnagyobb adventi koszorúján pedig minden vasárnap este jeles személyiségek - elsőként Botka László polgármester és Kondé Lajos püspöki helynök - gyújtják meg a gyertyákat.

    A Dugonics tér a meghitt beszélgetések helyszínéül szolgál majd. A Széchenyi téren hagyományosan az ajándékokat keresők kedvébe igyekeznek járni, és koncerteket, virtuális télisport-bajnokságot, kézműves-foglalkozásokat is rendeznek itt.

    A rendezvénysorozathoz jótékonysági kezdeményezések is kapcsolódnak, idén azoknak szerveznek gyűjtést, akik kénytelenek az utcán tölteni az ünnepeket. Elsősorban meleg ruházatot - sálat, sapkát, kesztyűt - várnak, de szívesen fogadnak más, szívből jövő ajándékokat is. Hétvégente a Széchenyi téren az idén 25 éves Szeged Újszülött Életmentő Alapítvány gyűjt működését segítő adományokat.

    A város ünnepi kivilágítása péntek estétől egészen január harmadik hetéig látható majd, idén új, a fák törzsét és koronáját díszítő fényfüzér-rendszerrel bővült a Tisza Lajos körúton.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Meghalt Friedmann Endre fotóriporter, az MTI örökös tudósítója

Meghalt Friedmann Endre fotóriporter, az MTI örökös tudósítójaNemzetközi kerékpártúrát rendeztek a méhnyakrák ellen

Nemzetközi kerékpártúrát rendeztek a méhnyakrák ellenhirdetés
hirdetés
hirdetés
Szombaton nyílik a dinoszauruszkiállítás a szegedi Móra-múzeumban

Szombaton nyílik a dinoszauruszkiállítás a szegedi Móra-múzeumbanPalacsintafesztivált rendeznek Derekegyházon

Palacsintafesztivált rendeznek Derekegyházonloading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen