hirdetés
Kultúra

Jónak lenni jó! - December 17-én egész napos műsorfolyammal várja a felajánlásokat a közmédia

December 17-én egész napos műsorfolyammal várja a felajánlásokat a közmédia a Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányában, amelynek kedvezményezettje ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.
Jónak lenni jó! 2017. december 17. A 1350-es adományvonal hívásával 250 forinttal lehet támogatni a kezdeményezést (Forrás: Mediaklikk.hu)
hirdetés

    Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének vezetője az MTI-nek elmondta: december 17-én Rafael Nadal világelső teniszező ütőjére és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. felajánlására is lehet majd licitálni. Fix áron elvihető többek között Szilágyi Áron olimpiai kardvívó dedikált kardja, Ronaldinho brazil labdarúgó dedikált labdája, egy 1956-os tokaji aszú borkülönlegesség, a Hegyi doktort alakító művész Hans Sigl orvosi köpenye és Artur Kisenko dedikált kesztyűje a Thai Box Akadémia felajánlásában. Az eddigi legnagyobb adomány egy budapesti cégtől érkezett, amely 40 millió forint értékű könnyűszerkezetes, kulcsrakész ház megtervezését és felépítését vállalta egy nagycsalád számára - közölte a főszerkesztő.

    A 1350-es adományvonal hívásával 250 forinttal lehet támogatni a kezdeményezést, a szeretetszolgálat pedig az adomanyozz.hu oldalon is várják a hozzájárulásokat. Eddig közel 6 millió forint gyűlt össze az akcióban - tette hozzá.

    Siklósi Beatrix kiemelte: meghirdették a Jóság hónapját, így december első napjától, szombattól jócselekedeteket, valamint munkájukat, tudásukat is felajánlhatják a segíteni szándékozók. A Bocuse d'Or magyar csapata például már jelezte, hogy a gyerekekkel együtt főznek, az elkészített ételt pedig közösen elfogyasztják. 

    Az egész napos műsorfolyam fő helyszíne Kecskemét lesz, de a budapesti Batthyány térre, Pécsre és Beregszászra is kapcsolnak. A Fővárosi Nagycirkuszban az előadásokon hátrányos helyzetű családokat is vendégül látnak, emellett gyűjtést, közös főzést és ételosztást tartanak. 

    A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több mint háromszáz programot működtet, a szervezet tevékenységének főbb súlypontjai az esélyteremtő programok, a mozgássérültek segítése és az életmentés.

    Az MTVA hatodik alkalommal rendezi meg a Jónak lenni jó! jótékonysági akciót, amely 2012-ben a Böjte Csaba szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítványt mintegy 100 millió forinttal, 2013-ben a Katolikus Karitászt csaknem 120 millió forinttal, 2014-ben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet 167 millió forinttal, 2015-ben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot 225 millió forinttal, a Magyar Református Szeretetszolgálatot pedig tavaly mintegy 261 millió forinttal támogatta.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Daruleseket tartanak a Szegedi Fehér-tónál

Daruleseket tartanak a Szegedi Fehér-tónálElhunyt Baleczky Annamária

Elhunyt Baleczky Annamáriahirdetés
Változatos programok lesznek az októberi hosszú hétvégén

Változatos programok lesznek az októberi hosszú hétvégénMegújult a békéscsabai evangélikus nagytemplom

Megújult a békéscsabai evangélikus nagytemplomFelavatták Herczegh Géza jogtudós szobrát a szlovákiai Nagykaposon

Felavatták Herczegh Géza jogtudós szobrát a szlovákiai Nagykaposonhirdetés
hirdetés
Keddtől egy hétig tart a Metro gasztronapok

Keddtől egy hétig tart a Metro gasztronapokEzen a hétvégén is változatos programok közül válogathatunk

Ezen a hétvégén is változatos programok közül válogathatunkA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen