hirdetés
Kultúra

Meghalt Johnny Hallyday

Meghalt Johnny Hallyday francia rocksztár – közölte a hírt felesége. Az énekes egy ideje tüdőrákban szenvedett.
Johnny Hallyday Meghalt Johnny Hallyday (Forrás: theguardian.com)
hirdetés

Johnny Hallyday, eredeti nevén Jean-Philippe Smet 74 évesen meghalt. Az énekes közel 100 millió lemezeladást ért el, és több filmben is szerepelt. 1997-ben a Francia Köztársaság Becsületrendjével tüntette ki Jacques Chirac elnök. Az énekest elsősorban a frankofón nyelvterületeken ismerték.

Felesége közleményében az AFP hírügynökség szerint úgy fogalmazott,

„Johnny Hallyday itt hagyott minket. Úgy írom ezeket a szavakat, hogy nem tudom elhinni őket, mégis igaz. A férjem nincs többé velünk. Itt hagyott minket ma éjjel, miután egész életét bátorsággal és méltósággal élte le”.

Celine Dion egy Twitter-üzenetben úgy emlékezett meg az elhunyt énekesről, mint „a show-biznisz legendájáról”.

Hallyday saját stílusának kialakításakor nagy mértékben merített Elvis Presley munkásságából is, és az 1950-es években elterjedt hagyományos francia sanzonokkal szemben francia nyelvű rock and rollt kezdett előadni.

Philippe Le Corre újságíró úgy fogalmazott, hogy Johnny Hallyday vezette be Franciaországba a rock and rollt, és minden korosztály körében nagyon népszerű volt a rendkívüli koncertjeiről is ismert énekes.

Több rajongója a „francia Presley-nek” is nevezte Johnny Hallyday-t. A hazájában elért nagy sikere ellenére nem sikerült igazán híressé válnia a francia nyelvterületen kívül. A USA Today például egyszer úgy írt róla, mint a legnagyobb sztárról, „akiről még csak nem is hallottunk”.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Több program közül is válogathatunk ezen a hétvégén

Több program közül is válogathatunk ezen a hétvégénHímes tojást és szobrot visznek magyar zarándokok Ferenc pápának

Hímes tojást és szobrot visznek magyar zarándokok Ferenc pápánakMagyar-lengyel kulturális napok Budapesten

Magyar-lengyel kulturális napok Budapestenhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen