hirdetés
Kultúra

Recés zsiráf született Debrecenben

Zsiráfbika született a debreceni állatkertben.
Kis zsiráf Recés zsiráf született Debrecenben (Forrás: Facebook / Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark)
hirdetés

A Szilveszter és Emma frigyéből világra jött recés zsiráf mintegy 450 napnyi vemhesség után, november 22-én látta meg a napvilágot - közölte a nagyerdei vidámpark és állatkert igazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön.

Bemutatták a kéthetes zsiráfcsikót a Debreceni Állat- és NövénykertbenA Debreceni Állat- és Növénykert kéthetes recés zsiráfcsikója (Giraffa camelopardalis reticulata) bemutatója napján, 2017. december 7-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az állatkert zsiráfházában Nagy Gergely Sándor elmondta: a zsiráfoknál az ellés több kockázattal is jár. A korábban már anyai tapasztalatokat szerző nyolcéves Emma a szerencsés ellést követően nem neveli kicsinyét, ezért az állatápolók végzik a gondozását.

Bemutatták a kéthetes zsiráfcsikót a Debreceni Állat- és Növénykertben A Debreceni Állat- és Növénykert kéthetes recés zsiráfcsikója (Giraffa camelopardalis reticulata) bemutatója napján gondozójával, Veres Gáborral 2017. december 7-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A kéthetes életerős zsiráfcsikó már látható a kifutóban szülei mellett. Születésével 165 egyedre nőtt az európai recészsiráf-állomány. A Magyarországon csak Debrecenben látható recés zsiráfok az európai fajmentő program keretében 2006 óta élnek a Nagyerdő fái alatt.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
Elkezdte sugárzását a Retro Rádió

Elkezdte sugárzását a Retro Rádió


RETRO RÁDIÓ,     ZENE,     RÁDIÓ

Meghalt Dél-Korea egyik legnépszerűbb fiúbandájának sztárja

Meghalt Dél-Korea egyik legnépszerűbb fiúbandájának sztárja


SHINEE,     DÉL-KOREA,     EGYÜTTES

hirdetés
Kortárs és klasszikus irodalom könyvautomatákból

Kortárs és klasszikus irodalom könyvautomatákbólElhunyt Fábián Juli énekesnő

Elhunyt Fábián Juli énekesnő


FÁBIÁN JULI,     ÉNEKESNŐ,     ZENE

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen