hirdetés
Kultúra

Bemutatkozott a Nyíregyházi Állatpark kis dingója

Újabb különleges állatkölyök, ezúttal egy kis dingó látta meg a napvilágot a Nyíregyházi Állatparkban. A kölyök érkezése azért is nagyon örvendetes, mert hazánkban ilyen kölyök csak Nyíregyházán látható jelenleg.
Kis dingó Már hét hetes a kis dingó (Forrás: Facebook / Nyíregyházi Állatpark)
hirdetés

Az anyaállat egy cseh állatkertből érkezett, és 63 napnyi vemhesség után hozta világra a kicsinyét. Az immár hét hetes szuka kölyök élete első hónapját az anyja által vájt búvóhelyen töltötte, de már előmerészkedik onnan, és követi szüleit a kifutóban – írják a Nyíregyházi Állatpark honlapján. A fiatal dingó az anyatej mellett már az anyja által visszaöklendezett táplálékot is képes fogyasztani.

Bemutatták a héthetes dingó kölyköt a Nyíregyházi ÁllatparkbanA nőstény dingó (Canis lupus dingo) szájában viszi héthetes kölykét a Nyíregyházi Állatparkban 2018. január 8-án. A három éve Csehországból érkezett ausztrál vadkutya 63 napos vemhesség után egy kotorékban hozta világra kicsinyét az állatparkban. MTI Fotó: Balázs Attila

Az Állatpark ismertetése szerint a dingót jelenleg a farkas leszármazottjaként alfajnak tekintik, ám friss kutatások szerint elképelhető, hogy önálló fajról van szó. Homályos eredete ellenére annyit tudni lehet, hogy mintegy 4 ezer éve él változatlan formában Ausztráliában, ahová feltehetőleg ázsiai hajósok révén jutott el még évezredekkel ezelőtt. A dingók az ausztrál őslakosok nagyra becsült társai voltak, együtt éltek, ettek és vadásztak.

Kis dingó (Forrás: Facebook / Nyíregyházi Állatpark)

„Az őslakosok egy-egy kölyköt vettek ki a vad almokból, de amint a négylábú társak ivarérettekké váltak, kezelhetetlenségük miatt visszaengedték őket a vadonba” – írják az Állatpark honlapján.

Dingókölyök (Forrás: Facebook / Nyíregyházi Állatpark)

A dingók igen ügyes vadászok, és lényegében mindenféle állat megtalálható táplálékaik között a kisebb hüllőktől egészen az erszényes állatokig, sőt, a gazdák nagy bánatára nem vetik meg a juhokat sem. Utóbbi miatt a világ leghosszabb, 5600 kilométeres kerítését is megépítették annak reményében, hogy így megóvhatják a birkákat a dingóktól.

Bemutatták a héthetes dingó kölyköt a Nyíregyházi ÁllatparkbanBiácsi Alexandra állatorvos bemutatja a sajtó munkatársainak a héthetes dingó kölyköt (Canis lupus dingo) a Nyíregyházi Állatparkban 2018. január 8-án. A három éve Csehországból érkezett ausztrál vadkutya 63 napos vemhesség után egy kotorékban hozta világra kicsinyét az állatparkban. MTI Fotó: Balázs AttilaHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Változatos programokat tartogat július utolsó hétvégéje

Változatos programokat tartogat július utolsó hétvégéje


PROGRAMAJÁNLÓ,     ZENE,     GASZTRO

Elsőbálozók lettek a 193. Anna-bál szépei

Elsőbálozók lettek a 193. Anna-bál szépei


ANNA-BÁL,     BAL,     BALATONFÜRED

hirdetés
Újból műtötték betegsége miatt Székhelyi Józsefet

Újból műtötték betegsége miatt Székhelyi JózsefetMa kezdődik a Művészetek Völgye

Ma kezdődik a Művészetek VölgyeSkarlát íbiszek keltek ki a Szegedi Vadasparkban

Skarlát íbiszek keltek ki a Szegedi Vadasparkbanhirdetés
hirdetés
Tapír született a debreceni állatkertben

Tapír született a debreceni állatkertben


DEBRECEN,     ÁLLATKERT,     TAPÍR

Törőcsik Mari visszavonulásra készül

Törőcsik Mari visszavonulásra készülloading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen