hirdetés
Kultúra

Meghalt John Mahoney színész

77 évesen elhunyt John Mahoney brit születésű színész, akit leginkább az amerikai Frasier című sitcomból ismerhet a közönség.
John Mahoney 77 évesen elhunyt John Mahoney brit születésű színész (Forrás: Facebook / Steppenwolf Theatre Company)
hirdetés

John Mahoney 77 évesen, a vasárnapi napon meghalt egy chicagói hospice intézményben.

Mahoney a színházban emlékezetes karriert futott be, munkásságáért Tony-díjban részesült. Emellett számos filmben és televíziós sorozatban is szerepelt.

Leghíresebb televíziós szerepe a Frasier (A dumagép) című, 1993 és 2004 között, 11 évadon át futó sitcom sorozatban Frasier és Niles Crane apjaként nyújtott alakítása volt. 2000-ben ezért a szerepéért Screen Actors Guild-díjat nyert el, emellett két Emmy-díjra és két Golden Globe-díjra is jelölték.

John Mahoney az angliai Blackpoolban született, ahová várandós édesanyja a náci bombariadók elől menekült. Még fiatalon az Egyesült Államokba ment, ahol három évig szolgált az amerikai hadseregben.

Csak negyvenes éveiben kezdett hivatásszerűen színészkedni, miután John Malkovich és Gary Sinise – akik egyaránt színészek voltak – meghívták őt, hogy legyen tagja az új Steppenwolf Theatre Company-nak. Végül 39 évig tagja is maradt, maga a színház pedig Chicago egyik nevezetes helyszíne maradt.

A Steppenwolf Theatre Company a közösségi oldalán adott hírt Mahoney haláláról, aki a bejegyzés szerint a rákbetegség szövődményeinek következtében hunyt el.

„John a Steppenwolf család szeretett tagja volt, aki különleges kedvességéről, nagylelkűségéről, valamint gyors mosolyáról volt ismert” – írják a közleményben.

Egy 2004-es, a Chicago Tribune-nek adott interjúban John Mahoney azt mondta, hogy sokkal jobban szerette a színházi munkát, mint a televíziózást, és úgy fogalmazott, azt sem bánná, ha soha többé nem állna kamera elé.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Elhunyt Kányádi Sándor

Elhunyt Kányádi Sándor


IRODALOM,     KÖLTÖ,     GYÁSZ

Hatezer éves leletekre bukkantak az M76-os zalai nyomvonalán

Hatezer éves leletekre bukkantak az M76-os zalai nyomvonalán


RÉGÉSZET,     LELET,     M76

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Népművészeti fesztivált rendeznek Tatán

Népművészeti fesztivált rendeznek TatánMeghalt Paudits Béla Jászai Mari-díjas színművész

Meghalt Paudits Béla Jászai Mari-díjas színművészPénteken kezdődik a Pápai Játékfesztivál

Pénteken kezdődik a Pápai Játékfesztiválloading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen