hirdetés
Kultúra

Meghalt John Mahoney színész

77 évesen elhunyt John Mahoney brit születésű színész, akit leginkább az amerikai Frasier című sitcomból ismerhet a közönség.
John Mahoney 77 évesen elhunyt John Mahoney brit születésű színész (Forrás: Facebook / Steppenwolf Theatre Company)
hirdetés

John Mahoney 77 évesen, a vasárnapi napon meghalt egy chicagói hospice intézményben.

Mahoney a színházban emlékezetes karriert futott be, munkásságáért Tony-díjban részesült. Emellett számos filmben és televíziós sorozatban is szerepelt.

Leghíresebb televíziós szerepe a Frasier (A dumagép) című, 1993 és 2004 között, 11 évadon át futó sitcom sorozatban Frasier és Niles Crane apjaként nyújtott alakítása volt. 2000-ben ezért a szerepéért Screen Actors Guild-díjat nyert el, emellett két Emmy-díjra és két Golden Globe-díjra is jelölték.

John Mahoney az angliai Blackpoolban született, ahová várandós édesanyja a náci bombariadók elől menekült. Még fiatalon az Egyesült Államokba ment, ahol három évig szolgált az amerikai hadseregben.

Csak negyvenes éveiben kezdett hivatásszerűen színészkedni, miután John Malkovich és Gary Sinise – akik egyaránt színészek voltak – meghívták őt, hogy legyen tagja az új Steppenwolf Theatre Company-nak. Végül 39 évig tagja is maradt, maga a színház pedig Chicago egyik nevezetes helyszíne maradt.

A Steppenwolf Theatre Company a közösségi oldalán adott hírt Mahoney haláláról, aki a bejegyzés szerint a rákbetegség szövődményeinek következtében hunyt el.

„John a Steppenwolf család szeretett tagja volt, aki különleges kedvességéről, nagylelkűségéről, valamint gyors mosolyáról volt ismert” – írják a közleményben.

Egy 2004-es, a Chicago Tribune-nek adott interjúban John Mahoney azt mondta, hogy sokkal jobban szerette a színházi munkát, mint a televíziózást, és úgy fogalmazott, azt sem bánná, ha soha többé nem állna kamera elé.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Két nőstény borjúfóka érkezett a Szegedi Vadasparkba

Két nőstény borjúfóka érkezett a Szegedi Vadasparkbahirdetés
Elhunyt Szöllősi Zoltán József Attila-díjas költő

Elhunyt Szöllősi Zoltán József Attila-díjas költőhirdetés
hirdetés
Magyar-lengyel kulturális napok Budapesten

Magyar-lengyel kulturális napok BudapestenMárcius 15. - Számos programra várják a családokat

Március 15. - Számos programra várják a családokat


MÁRCIUS 15,     BUDAPEST,     ÜNNEP

Százhuszonöt magyar fellépő lesz a VOLT Fesztiválon

Százhuszonöt magyar fellépő lesz a VOLT Fesztiválonhirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen