Kultúra

Több program közül is válogathatunk ezen a hétvégén

Március utolsó előtti hétvégéjén is sokféle program közül lehet válogatniuk a kikapcsolódni vágyóknak, lesz több gasztronómiai témájú fesztivál, de például kutyafesztivál, valamint kertészeti kiállítás is.
Kolbászsütés Több program közül is válogathatunk ezen a hétvégén (Forrás: pixabay.com)

Gardenexpo kertészeti kiállítás

Ebben az évben is megrendezik a GardenExpót, amelyet Orchidea Ünnep kísér. A kertbarátok számára minden bizonnyal sok érdekességet tartogat a rendezvény, amely hazánk legnagyobb kerti életmód kiállítása, és ahol egyebek mellett a kerti bútorok, terasz- és kerti növények, kaspók, növényvédő szerek, grillek, árnyékolók, kerti gépek és szerszámok, kültéri világítások, medencék és szaunák színes bemutatójával találkozhatnak az érdeklődők. A kapcsolódó Orchidea Ünnepen pedig hazai és külföldi nemesítők és kereskedők mutatják be, vagy éppen kínálják eladásra a növénykülönlegességeket.

A legfontosabb tudnivalók:

 • Helyszín: Budapest XIV. kerület, Stefánia út 2.
 • Időpont: 2018. március 23. – 25.
 • Belépő árak: felnőtt – 2500 Ft; kedvezményes – 2000 Ft; családi – 6500 Ft; 6 éves kor alatt ingyenes
 • Bővebb információ – Honlap

NövényekA Gardenexpón a kertek kedvelői sok érdekességel találkozhatnak (Forrás: pixabay.com)

Kecskeméti Toros Pálinkafesztivál

Most először rendezik meg a Kecskeméti Toros Pálinkafesztivált, amelyen nemcsak az ízletes ételek és a pálinkakülönlegességek, de fellépők is gondoskodnak a remek szórakozásról. Persze, emellett lesznek még érdekes kísérő programok, vetélkedők és nyeremények is.

A legfontosabb tudnivalók:

 • Helyszín: Kecskemét
 • Időpont: 2018. március 23. – 25.
 • Bővebb információ – Honlap 

Alföldi Kolbász- és Hurkatöltő Fesztivál Martfűn

Martfűn a Sportcsarnok előtti téren kerül megrendezésre az Alföldi Kolbásztöltő Fesztivál, amelynek során immár harmadik alkalommal kerül sor a hagyományőrző kolbász- és hurkatöltő versenyre. A fesztiválon az érdeklődők ízletes disznótoros ételekkel találkozhatnak, valamint fellépők, utcabál, népművészeti és kézműves kirakodóvásár, játszóház, vidámpark és állatsimogató is színesítik a programot.

A legfontosabb tudnivalók:

 • Helyszín: Martfű, Sportcsarnok
 • Időpont: 2018. március 24.
 • Bővebb információ – Facebook

KutyaFesztivál a fővárosban

A kutyabarátok számára érdekes rendezvénynek ígérkezik az idén második alkalommal megrendezésre kerülő KutyaFesztivál, amely a szervezők ígérete szerint „Magyarország legnagyobb kutyás eseménye lesz”. Itt nemcsak rengeteg kutya-gazdi program, de érdekes, kutyás témájú előadások és bemutatók is várják az érdeklődőket. Állatvédő szervezetek is képviseltetik magukat a KutyaFesztiválon, ahol a jótékonykodásra is lehetőség adódik. A legnépszerűbb programok közé tartoznak az ügyességi játékok és versenyek, az állatorvosi, kutyakozmetikai, kutyamasszázs, kutyaiskolai bemutatók és előadások, az egyedi kutyás termékek és szolgáltatások bemutatója, valamint a jótékonysági tombolahúzás is.

A legfontosabb tudnivalók:

 • Helyszín: Budapest XVIII. kerület, Szent László utca 2.
 • Időpont: 2018. március 24.
 • Bővebb információ – Facebook 

KutyaAz állatbarátokra is várnak programok ezen a hétvégén (Forrás: pexels.com)

Húsvéti Bárányfesztivál Vasváron

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Vasvári Húsvéti Bárányfesztivált, ahol a látványkonyhák, bárányétel készítési útmutatók, kulturális bemutatók, juh- és kecskesajtok, kisállat-simogató, kézműves műhely, játszóhát, népi iparművészeti bemutatók és vásári hangulat mellett a készlet erejéig lehetőség nyílik a bárányból készült ételek kóstolására is.

A legfontosabb tudnivalók:

 • Helyszín: Vasvár, Bartók Béla utca 4.
 • Időpont: 2018. március 24.
 • Belépő: 500 Ft – egy-egy vendégjegy egy-egy bárány ételféleség kóstoló adagjára váltható be
 • Bővebb információ – Facebook

 

Bábolnai Sonkafesztivál

2018-ban már 12. alkalommal várja az érdeklődőket a Bábolnai Sonkafesztivál, ahol a hagyományos magyar ételek – így például a nagy kedvencek: hurka, kürtőskalács, rétes, kolbász, kenyérlángos – és persze italok – pálinka, bor, gyümölcsbor – mellett kézművesek vására is gazdagítja a programot. Emellett színpadi produkciókkal is szórakoztatják a látogatókat, és lesz tombolasorsolás is.

A legfontosabb tudnivalók:

 • Helyszín: Bábolna, Lovaspálya
 • Időpont: 2018. március 24. – 25.

SonkaKözeleg a húsvét, sonkafesztivált rendeznek Bábolnán (Forrás: pexels.com)

Országos Karikázó Fesztivál

Debrecenben a Főnix Néptáncegyüttes rendezésében az immáron harmadik alkalommal esedékes III. Országos Karikázó Fesztiválon a néptáncegyüttesek női tánckarának bemutatkozására, megmérettetésére nyílik lehetőség, a szervezők célja, hogy a rendezvényen a magyar táncdialektusok női karikázóinak színes palettája mutatkozzon be.

A legfontosabb tudnivalók:

 • Helyszín: Debrecen, Süveg u. 3., DMK Csapókerti Közösségi Háza
 • Időpont: 2018. március 24.


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen