Kultúra

Megkezdődött az európai Michelin-kalauz bemutatóját felvezető budapesti rendezvénysorozat

Több mint száz, Michelin-csillagos éttermet képviselő nemzetközi sztárszakács jelenlétében hivatalosan is megnyitották hétfőn a Belvárosi Piacon azt a rendezvénysorozatot, amelynek csúcspontjaként bemutatják a 2018-as európai Michelin-kalauzt és kiderül, hogy többek közt mely magyarországi éttermek érdemelték ki a világ egyik legjelentősebb gasztronómiai elismerését.
Michelin-csillagos mesterkurzus a Hold utcai piacon Nicola Portinari, egy 2 Michelin-csillagos étterem olasz séfje (j) és Széll Tamás séf, a 2016-os Bocuse d'Or európai versenyének győztese a Magyar Turisztikai Ügynökség által szervezett Michelin-csillagos mesterkurzuson a Hold utcai Vásárcsarnok és Belvárosi Piacon 2018. március 25-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Michael Ellis, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója a megnyitón köszönetet mondott a budapesti vendéglátásért és szervezésért, valamint több nyelven köszöntötte a már Michelin-csillaggal rendelkező mesterszakácsokat.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója elmondta: nagy megtiszteltetés, hogy Budapesten mutathatják be a Michelin Main Cities of Europe Guide 2018-as kiadványt. Az elismerések budapesti bejelentése azért is különleges, mert eddig csak egyszer, tavaly tartottak hasonló eseményt, akkor Brüsszelben.

A megnyitót követően az európai séfek együtt ellátogatnak a Parlamentbe, majd hajókiránduláson vesznek részt. A nap zárását a gála jelenti, amelyen bemutatják a Michelin-kalauzt és benne a friss európai listát. Ez a gasztronómiai világ egyik legrangosabb eseménye. Hétfő este öt olyan ország tudja meg, hogy teljesítményük alapján mely vendéglátó egységeik kaptak Michelin-csillagot, amelyek nem rendelkeznek önálló kiadvánnyal. Ezen országok Magyarország mellett Ausztria, Csehország, Görögország és Lengyelország.

A programsorozat keretében vasárnap a Magyar Turisztikai Ügynökség egy zártkörű szakmai napot tartott, amelyen Európa négy Michelin-csillagos séfje magyar sztárséfekkel közösen tartott mesterkurzust a Belvárosi Piacon.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen