Kultúra

Május második hétvégéjén is izgalmas programok lesznek országszerte

Május második hétvégéjén is érdekesnek ígérkező programok közül választhatják ki a hozzájuk legközelebb állót a kikapcsolódni vágyók.
Fagylaltvásárlás Beköszöntött a jó idő, és vele együtt több izgalmas program is érkezik... (Forrás: pixabay.com)

Almavirág Fesztivál Rácalmáson

Ebben az évben is megrendezik Rácalmáson az Almavirág Fesztivált, amelyen az egészség, sport és kultúra is kiemelt szerepet kap. Lesz bio- és házi termék kóstoló, továbbá almás finomságokkal, például almaborral, almasörrel és almapálinkával is megismerkedhetnek az érdeklődők. A Jankovich-kúriában megrendezésre kerülő eseményen lesz Utazó Planetárium, Virtuális Valóság, Graffiti darts, Snookball, egészségügyi szűrések, vidámpark és játszóház, kézműves vásár, továbbá több koncert is. A fellépők közt szerepel a Bikini, Deák Bill Gyula, a Sugarloaf, valamint Péter Szabó Szilvi is.

A legfontosabb tudnivalók:

 • Helyszín: Rácalmás, Jankovich-kúria, Jankovich köz 5-7.
 • Időpont: 2018. május 12. –13.
 • Bővebb információ – Facebook

Gyulai Virágok Fesztiválja

Gyulán a tavasz érkeztével ismét megrendezik a Virágok Fesztiválját, amikor valósággal virágokba borul a város három napon át. A rendezvény keretében virágvásár, szórakoztató műsorok, koncertek és más érdekességek várják az érdeklődőket.

A legfontosabb tudnivalók:

 • Helyszín: Gyula
 • Időpont: 2018. május 11. –13.
 • Bővebb információ – Facebook 

VirágvásárlásGyulán ezen a hétvégén a virágok lesznek a főszereplők... (Forrás: pixabay.com)

Bakony Néptáncfesztivál Ajkán

A XXIII. Bakony Néptáncfesztivál keretében számos táncos előadás, valamint gálaest is lesz, napközben pedig a látogatók a táncházakban ismerkedhetnek meg a népi táncok lépéseivel és mozdulataival.

A legfontosabb tudnivalók:

 • Helyszín: Ajka, Szabadság tér 13.
 • Időpont: 2018. május 12.

Visegrádi Gasztrofesztivál

Ebben az évben már ötödik alkalommal rendezik meg a Visegrádi Gasztrofesztivált, ahol egy helyen lehet megkóstolni a helyi éttermek és szállodák ételspecialitásait, valamint a magyar történelmi borvidékek legkiválóbb borait is. Emellett színpadi programokkal is érdekesebbé teszik az eseményt.

A legfontosabb tudnivalók:

 • Helyszín: Visegrád, Rendezvénytér
 • Időpont: 2018. május 12.
 • Kóstolójegyek: Étel kóstolójegy – 400 Ft; Bor kóstolójegy – 150 Ft, az egyes borfajták 1-3 jeggyel kóstolhatóak
 • Bővebb információ – Facebook

Helyi Termék Ünnep Kecskeméten

A helyi termékekkel és hungarikumokkal ismerkedhetnek meg a rendezvényre ellátogatók a kecskeméti Helyi Termék Ünnepen, ahol néptánc együttesek, tánccsoportok és citerazenekarok is fellépnek. Emellett lesznek népi játékok, állatsimogató és kézműves foglalkozások is, a népi kismesterségek bemutatója révén pedig az egykori mesterségekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Mindezen felül idén is lesz vásár minőségi portékákkal.

A legfontosabb tudnivalók:

 • Helyszín: Kecskemét, Fő tér
 • Időpont: 2018. május 11. –13.
 • Bővebb információ – Facebook

Túzokfesztivál Dévaványán

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a dévaványai Túzokfesztivált, ahol a látogatók testközelből ismerhetik meg a régi magyar háziállatokat, valamint betekintést nyerhetnek a Túzokvédelmi Állomás munkájába is. Emellett egész napos folklórműsor, népi játszótér, kézműves foglalkozások és pónilovaglás teszi még érdekesebbé a rendezvényt. Akik kedvelik a vásárok hangulatát, vagy éppen vásárolni szeretnének, ugyancsak kedvüket lelhetik a kézműves és nemzeti parki termékek vásárában. Ebédre a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szürkemarháiból készült ételekkel (gulyásleves, pörkölt) várják a látogatókat.

A legfontosabb tudnivalók:

Helyszín: Dévaványa, Réhely
Időpont: 2018. május 12.
Bővebb információ – HonlapHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen