hirdetés
Kultúra

Meghalt Tom Wolfe író, újságíró

Nyolcvannyolc évesen meghalt Tom Wolfe, a Hiúságok máglyája és Az igazak: az első amerikai űrhajósok története című könyvek szerzője – erősítette meg a hírt az író ügynöke.
Tom Wolfe Tom Wolfe 1988-ban a Frankfurti Könyvvásáron (By MoSchle - Own work, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=28391465)
hirdetés

Tom Wolfe több regényéből, így a Hiúságok máglyájából és Az igazak: az első amerikai űrhajósok történetéből is készült filmadaptáció, előbbiből 1990-ben, míg utóbbit 1983-ban filmesítették meg.

Az író egy meg nem nevezett fertőzés következtében halt meg egy New York-i kórházban ügynöke, Lynn Nesbit közlése szerint.

Tom Wolfe az 1960-as és 1970-es években kibontakozó új újságírás stílusának egy úttörője volt. Erre a stílusra jellemző, hogy a hagyományosabb, objektív újságírással szemben a szerzők sokkal szubjektívebb módon írtak. Az író munkáiban az olvasók gyakorta találkozhattak felkiáltójelekkel, dőlt betűkkel és váratlan szavakkal is.

Wolfe The New Journalism című, 1973-ban megjelent könyvében olyan szerzők munkáját gyűjtötte össze, mint Truman Capote, Hunter S. Thompson, vagy éppen Norman Mailer.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
565 ezres látogatócsúccsal zárt a Sziget fesztivál

565 ezres látogatócsúccsal zárt a Sziget fesztiválNagyboldogasszony ünnepe van ma

Nagyboldogasszony ünnepe van mahirdetés
hirdetés
hirdetés
Változatos programok lesznek a hosszú hétvégén

Változatos programok lesznek a hosszú hétvégénElhunyt Kerényi Imre rendező, színigazgató

Elhunyt Kerényi Imre rendező, színigazgatóloading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen