hirdetés
Kultúra

Meghalt Tom Wolfe író, újságíró

Nyolcvannyolc évesen meghalt Tom Wolfe, a Hiúságok máglyája és Az igazak: az első amerikai űrhajósok története című könyvek szerzője – erősítette meg a hírt az író ügynöke.
Tom Wolfe Tom Wolfe 1988-ban a Frankfurti Könyvvásáron (By MoSchle - Own work, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=28391465)
hirdetés

Tom Wolfe több regényéből, így a Hiúságok máglyájából és Az igazak: az első amerikai űrhajósok történetéből is készült filmadaptáció, előbbiből 1990-ben, míg utóbbit 1983-ban filmesítették meg.

Az író egy meg nem nevezett fertőzés következtében halt meg egy New York-i kórházban ügynöke, Lynn Nesbit közlése szerint.

Tom Wolfe az 1960-as és 1970-es években kibontakozó új újságírás stílusának egy úttörője volt. Erre a stílusra jellemző, hogy a hagyományosabb, objektív újságírással szemben a szerzők sokkal szubjektívebb módon írtak. Az író munkáiban az olvasók gyakorta találkozhattak felkiáltójelekkel, dőlt betűkkel és váratlan szavakkal is.

Wolfe The New Journalism című, 1973-ban megjelent könyvében olyan szerzők munkáját gyűjtötte össze, mint Truman Capote, Hunter S. Thompson, vagy éppen Norman Mailer.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A pécsi havihegyi mandulafa lett az év fája

A pécsi havihegyi mandulafa lett az év fájaDaruleseket tartanak a Szegedi Fehér-tónál

Daruleseket tartanak a Szegedi Fehér-tónálhirdetés
Elhunyt Baleczky Annamária

Elhunyt Baleczky AnnamáriaVáltozatos programok lesznek az októberi hosszú hétvégén

Változatos programok lesznek az októberi hosszú hétvégénMegújult a békéscsabai evangélikus nagytemplom

Megújult a békéscsabai evangélikus nagytemplomhirdetés
hirdetés
Toto-koncert lesz jövő nyáron az Arénában

Toto-koncert lesz jövő nyáron az Arénában


TOTÓ,     KONCERT,     ZENE

Keddtől egy hétig tart a Metro gasztronapok

Keddtől egy hétig tart a Metro gasztronapokA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen