Kultúra

Meghalt Tom Wolfe író, újságíró

Nyolcvannyolc évesen meghalt Tom Wolfe, a Hiúságok máglyája és Az igazak: az első amerikai űrhajósok története című könyvek szerzője – erősítette meg a hírt az író ügynöke.
Tom Wolfe Tom Wolfe 1988-ban a Frankfurti Könyvvásáron (By MoSchle - Own work, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=28391465)

Tom Wolfe több regényéből, így a Hiúságok máglyájából és Az igazak: az első amerikai űrhajósok történetéből is készült filmadaptáció, előbbiből 1990-ben, míg utóbbit 1983-ban filmesítették meg.

Az író egy meg nem nevezett fertőzés következtében halt meg egy New York-i kórházban ügynöke, Lynn Nesbit közlése szerint.

Tom Wolfe az 1960-as és 1970-es években kibontakozó új újságírás stílusának egy úttörője volt. Erre a stílusra jellemző, hogy a hagyományosabb, objektív újságírással szemben a szerzők sokkal szubjektívebb módon írtak. Az író munkáiban az olvasók gyakorta találkozhattak felkiáltójelekkel, dőlt betűkkel és váratlan szavakkal is.

Wolfe The New Journalism című, 1973-ban megjelent könyvében olyan szerzők munkáját gyűjtötte össze, mint Truman Capote, Hunter S. Thompson, vagy éppen Norman Mailer.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen