hirdetés
Kultúra

Gyereknap - Idén is várják a családokat a Városligetbe

Idén 28. alkalommal várja a kicsiket és nagyokat szombaton és vasárnap a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és a Fővárosi Önkormányzat ingyenes gyermeknapi rendezvényére a Városligetbe.
Benkő Tibor honvédelmi miniszter (k) az Ismerkedés a Magyar Honvédség fegyvereivel és eszköztárával, harcászati bemutató, tűzszerész- és kutyás bemutató, hadikonyha című gyermeknapi rendezvényen a Városligetben 2018. május 26-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán Benkő Tibor honvédelmi miniszter (k) az Ismerkedés a Magyar Honvédség fegyvereivel és eszköztárával, harcászati bemutató, tűzszerész- és kutyás bemutató, hadikonyha című gyermeknapi rendezvényen a Városligetben 2018. május 26-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
hirdetés

    Az esemény 1990-ben indult útjára azért, hogy ingyenes, minőségi programokon vehessenek részt mindazok, akiknek erre szűkös anyagi körülményeik miatt nem lenne lehetőségük - mondta a programsorozatot bemutató csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón Szalay-Bobrovniczky Alexandra. A főpolgármester-helyettes a legnépszerűbb ingyenes budapesti rendezvénynek nevezte az eseményt, amelyre tavaly csaknem 400 ezer gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe.

    Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke elmondta, hogy a kétnapos rendezvényen csaknem félszáz helyszínen, 2 színpadon várják az érdeklődőket változatos, minden korosztályt megszólító programokkal. 
    A nagykövetségek és kulturális intézetek bemutatói mellett számtalan színpadi program, interaktív pénzügyi fejtörők, ingyenes orvosi szűrések, közlekedésbiztonsági programok, kézműves foglalkozások, a biztonságosabb internethasználatot megismertető játékok várják a gyerekeket és a családokat.

    Idén is csaknem 500 nehéz sorsú magyarországi és határon túli gyereket hívnak meg külön a rendezvényre, utaztatásukat és

ellátásukat az NGYSZ vállalta - emelte ki Edvi Péter, a szolgálat elnöke.

    A Gyermekmentő Szolgálat fogászati buszában, amely évek óta jelen van a gyermeknapi rendezvényen, a két nap alatt várhatóan mintegy nyolcszáz gyermek fogait vizsgálják meg a szervezet önkéntes fogorvosai. 

    A gyerekeket interaktív pénzügyi játékokkal, fejtörőkkel és nyereményjátékokkal várja az OTP Bank Kalandparkja, a MobileKids sátorban pedig KRESZ-teszttel, a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos játékokkal hívják fel a legkisebbek, a 4-10 éves korosztály figyelmét a biztonságos közlekedési magatartásformákra. A biztonságos internethasználatot népszerűsítő számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, hasznos tanácsokkal szolgál a Biztonságos Internet Sátor.

    A Liget Budapest Art Park a Néprajzi Múzeummal és a Magyar Zene Házával karöltve hagyományőrző ügyességi játékokkal, kézműves foglalkozásokkal készül a hétvégére.

    Vasárnap a Napozóréten a Budapesten akkreditált nagykövetségek és kulturális intézetek mutatkoznak be a Nemzetek utcáján: 33 ország, köztük például Japán, Kína, Lettország, Törökország, Olaszország, Mongólia képviselete, valamint az Európai Bizottság képviselete és az
Országgyűlés várja az érdeklődőket színes programokkal.

    Zenei fellépők, bohócok, táncbemutatók gondoskodnak a jó hangulatról a gyermeknapi programsorozat két színpadán. Fellép többek között Gubás Gabi, a Magyar Állami Operaház művészei, az Aranyszamár Színház, a Csudatáska Társulat, a Thália Tanoda, az Experidance Táncakadémia, a Baross Imre Artistaképző, az Aranyszamár Színház, Ivett bohóc és Nóri zsonglőr, Mikola Péter, a Kaláka és a Tázló Együttes.

    A Magyar Honvédség és a Készenléti Rendőrség egyenruha- fegyver- és harckocsi-bemutatókkal fogadja a családokat a Városligetben. 

    A részletes gyermeknapi program a www.gyermekmento.hu oldalon is megtekinthető, valamint 7 ezer példányban programfüzet készült, amit budapesti általános iskolákban és a helyszínen terjesztenek a szervezők.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A pécsi havihegyi mandulafa lett az év fája

A pécsi havihegyi mandulafa lett az év fájaDaruleseket tartanak a Szegedi Fehér-tónál

Daruleseket tartanak a Szegedi Fehér-tónálhirdetés
Elhunyt Baleczky Annamária

Elhunyt Baleczky AnnamáriaVáltozatos programok lesznek az októberi hosszú hétvégén

Változatos programok lesznek az októberi hosszú hétvégénMegújult a békéscsabai evangélikus nagytemplom

Megújult a békéscsabai evangélikus nagytemplomhirdetés
hirdetés
Toto-koncert lesz jövő nyáron az Arénában

Toto-koncert lesz jövő nyáron az Arénában


TOTÓ,     KONCERT,     ZENE

Keddtől egy hétig tart a Metro gasztronapok

Keddtől egy hétig tart a Metro gasztronapokA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen