hirdetés
Kultúra

Pénteken kezdődik a Pápai Játékfesztivál

Pénteken kezdődik a Pápai Játékfesztivál. A háromnapos rendezvényen többek között koncertek, szimulátor-show és kreatív eszközökkel teli játékpark várja az érdeklődőket - tájékoztatta az MTI-t a fesztivált szervező Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatója.
Pápai Játékfesztivál Pénteken kezdődik a Pápai Játékfesztivál (Forrás: Facebook / Pápai Játékfesztivál)
hirdetés

Szabadkai Verita elmondta, hogy 28. alkalommal rendezik meg a Játékfesztivált a városban öt fő helyszínen. Hozzátette, hogy a játék mellett a cirkusz- és a képzőművészet kerül "reflektorfénybe": kiállítás nyílik Szűcs Édua karikatúráiból, valamint fellépnek a budapesti Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola tanulói.

A szervező elmondta, hogy esténként a zenéé lesz a főszerep, pénteken az Ocho Macho és a Zaporozsec zenekar lép színpadra, valamint fiatal helyi zenészek adnak koncertet. Szombaton este a Wellhello, vasárnap a Vegas Show Band muzsikál - fűzte hozzá.

A Várkertben kézműves alkotóműhely- és kirakodóvásár, játékparkok, helyi- és határon túli együttesek folklórbemutatója, interaktív gyermekműsorok, helyi együttesek és amatőr művészeti csoportok műsora várja az érdeklődőket, a Fő téren ügyességi- és vízi játékok lesznek szombaton és vasárnap délután. Vasárnap este fiatal artisták mutatkoznak be a közönségnek a város főterén.

A fesztivál kísérőrendezvényeként bélyeg- és makettkiállítást, nemzetközi ifjúsági sporttalálkozót és gyalogtúrát szerveznek, valamint lesz óriás szimulátorshow is.

A rendezvényen odaítélik a legszebben dekorált "fesztivál padja" címet. Ezt az a pápai gimnazista alkotóközösség nyerheti el, amely a fesztivál látogatóitól a legtöbb szavazatot kapja - fűzte hozzá a szervező.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Több mint 150 ezer vendéget várnak a VOLT Fesztiválra

Több mint 150 ezer vendéget várnak a VOLT FesztiválraVida Péter kapta a Karinthy-gyűrűt

Vida Péter kapta a Karinthy-gyűrűthirdetés
A Bubi lett az év szava 2017-ben

A Bubi lett az év szava 2017-benMegkezdődött az idei Múzeumok éjszakája

Megkezdődött az idei Múzeumok éjszakájaIsmét lesz Woodstock az Ugaron fesztivál Ópusztaszeren

Ismét lesz Woodstock az Ugaron fesztivál Ópusztaszerenhirdetés
hirdetés
Különleges leletek kerültek elő a szolnoki vár ásatása során

Különleges leletek kerültek elő a szolnoki vár ásatása soránSzeptemberben jön McCartney új albuma, az Egypt Station

Szeptemberben jön McCartney új albuma, az Egypt Stationloading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen