hirdetés
Kultúra

Matakó bébi született a Fővárosi Állatkertben

Két héttel ezelőtt gyermekáldás volt a Pálmaházban lakó matakóknál. A kölyök persze most még ritkán látható, de délutánonként egy kis szerencsével már meg lehet lesni. Az elkövetkező hetekben pedig várhatóan egyre többször merészkedik majd elő.
Kis matakó - 2018. június 15. A kölyök két héttel ezelőtt született, ennek megfelelően most még nem lehet sokat látni belőle. (Forrás: Zoobudapest.com)
hirdetés

A tatuk, azaz övesállatok közé tartozó matakók tartásával 2015 legvégén kezdtünk el foglalkozni. 2016-ban még csak egy hímünk volt, a tavalyi évben viszont két nőstény is érkezett hozzánk. Mostanra pedig már gyermekáldásnak örülhetünk a matakóknál.

A kölyök két héttel ezelőtt született, ennek megfelelően most még nem lehet sokat látni belőle, hiszen az anyaállattal együtt nagyrészt férőhelyének egyik rejtett zugában, egy afféle „fészekben” tartózkodik. Néha azonban már meg lehet lesni, amire a legtöbb esély a délutáni órákban kínálkozik, a felnőtt állatok ugyanis kora délután kapnak enni, s ezt követően megnő az aktivitásuk. Az elkövetkező hetekben, ahogy a kölyök cseperedik, természetesen ő is egyre többet fog majd mozogni, vagyis egyre növekszik az esélye, hogy a közönség is megláthassa.

A nőstény matakók 120 napig vemhesek, ellésenként egyszerre rendszerint csak egyetlen utód szokott születni. A kicsi 10 hetes koráig szopik, s egyéves korára már az ivarérettséget is elérheti.

Forrás: Zoobudapest.comHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Jack Black csillagot kapott a Hírességek sétányán

Jack Black csillagot kapott a Hírességek sétányánhirdetés
Emmy-gála: Nem kapott díjat A szolgálólány meséje

Emmy-gála: Nem kapott díjat A szolgálólány meséje


EMMY-GÁLA,     DÍJKIOSZTÓ,     FILM

Elhunyt Rónay László irodalomtörténész, kritikus

Elhunyt Rónay László irodalomtörténész, kritikusSzüreti mulatságok és más programok is várnak a hétvégén

Szüreti mulatságok és más programok is várnak a hétvégénhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen