Kultúra

Tartalmas és pénztárcabarát nyári fesztiválok országszerte

Ahhoz, hogy szórakoztató és tartalmas rendezvényeket látogassunk, nem kell feltétlenül mélyen a zsebünkbe nyúlni – akadnak ugyanis igen színesnek ígérkező, ám ingyenesen, vagy megfizethető áron látogatható fesztiválok az ország több pontján is. Az alábbi összeállításban törekedtünk arra, hogy minél változatosabb témájú és hangulatú események kerüljenek bemutatásra, s így végső soron minél többen találhassanak rá egy-egy érdekes programra.
Fesztivál Ahhoz, hogy szórakoztató és tartalmas rendezvényeket látogassunk, nem kell feltétlenül mélyen a zsebünkbe nyúlni... (Forrás: pixabay.com / Free-Photos)

Büki Gyógy-Bor Napok

A Büki Gyógy-Bor Napok nemcsak egy nagyszabású gasztronómiai rendezvény hazánk egyik, a turisták által kedvelt településén, de egyben változatos fellépésekkel is várják az oda látogatókat. A Fürdő színpad programjai Fürdő belépő váltásával tekinthetőek meg, ezt leszámítva ingyenes a rendezvény látogatása. Az idén már tizenharmadik alkalommal megrendezésre kerülő Gyógy-Bor Napokon július 18. és 22. között a színpadi gasztro- és zenei programok, valamint a fesztiválzáró tűzijáték mellett lesznek gyermekprogramok – így például kézműves játszóház, népi fajátékok, arcfestés, ugrálóvár és színpadi előadások –, továbbá a vendégek megismerkedhetnek magyar borokkal és pálinkákkal. Az előbbieken túl kézműves termékek is várják őket.

13. Gyógy-Bor Napok - Büki GasztrofesztiválSzámos programmal készülnek több napon át a 13. Gyógy-Bor Napok alkalmával (Forrás: Facebook / 13. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál)

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum, parkoló
 • Időpont: 2018. július 18–22.
 • Bővebb információ – Facebook 

Balatonlellei Borhét

Idén is megrendezik a Balatonlellei Borhetet, ahol a Dél-balatoni Borvidék borait népszerűsítik tíz napon keresztül, s végül – az utolsó két napon – megválasztják a borhét borát és borkirálynőjét is. A rendezvényen évről-évre színpadi programokkal – így például tánccsoportok fellépésével és zenei koncertekkel –, vásárral és remek balatoni borokkal várják az érdeklődőket.

Bor(Forrás: pixabay.com / Arek Socha)

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Balatonlelle, Rendezvénypark
 • Időpont: 2018. augusztus 3–12.
 • Bővebb információ – Facebook 

Tapolcai Hadifesztivál

Ebben az évben is megrendezésre kerül a Tapolcai Hadifesztivál, ahol két napon át szerezhetnek új ismereteket és élményeket a történelem, hadászat, honvédelem és persze a különböző korszakok csatái iránt érdeklődők. A kétnapos rendezvény első napján a szovjet-afgán hadijátékot folytatják, majd vasárnap egy 1945, Grác környéki ütközetet terveznek bemutatni. A parkolás és a belépő 14 év alatt ingyenes, 14 évnél idősebbek 1000 forintért válthatnak napijegyet.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Tapolca, Keszthelyi út 42. (Csobánc Laktanya)
 • Időpont: 2018. július 7–8.
 • Bővebb információ – Facebook

Dinnyetörő Fesztivál

A Dinnyetörő Fesztiválon a kevésbé ismert, de annál tehetségesebb zenekaroké, és persze a rock zenéé a főszerep két napon át – ráadásul a műfajon belül igen széles a zenei programok kínálata, hiszen metál, ír kocsmazene és punk rock is képviselteti majd magát több együttes révén. Ahogyan korábban, úgy most is lesznek különböző szórakoztató játékok és sportversenyek is, és a „Dinnyebola” nevű dinnyetörős tombola sem marad el.

Dinnyetörő Fesztivál

A lelkes hevesi fiatalok által szervezett rockfesztivál kezdeti kellemes, baráti, házibuliszerű hangulatát továbbra is nagy gonddal igyekeznek fenntartani a szervezők, akik maguk készítik elő a fesztivál helyszínét és az arculat elemeit is. Így aztán az évről-évre egyre népszerűbb Dinnyetörő egyedi atmoszférájából továbbra sem veszít semmit. A jegyárak is barátinak mondhatóak, hiszen a napijegy elővételben 1600, a helyszínen 2000 forint, míg a kétnapos bérlet elővételben 2100, a helyszínen 2500 forint.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Heves, Erdélyi utca, Berva telep
 • Időpont: 2018. augusztus 10-11.
 • Belépők: Napijegy a helyszínen – 2000 Ft; Kétnapos bérlet a helyszínen – 2500 Ft; Két napra szóló VIP jegy – 5100 Ft; további jegyinfó ITT
 • Bővebb információ – Honlap – Facebook

Sárkányfesztivál – Mesefesztivál Balatonszárszón

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg Balatonszárszón a mesék világa köré épülő és a gyermekek, felnőttek számára is érdekes programokat kínáló Sárkányfesztivál – Mesefesztivált. A Csukás Színház jóvoltából sok népszerű mesefigurát, így például sokak kedvencét, Süsüt is láthatjuk megelevenedni a mesejátékok, színházi előadások, családi gyermekprogramok és koncertek kavalkádjában a látogatók. A több mint egy hetes fesztivált különböző napjain eltérő árú belépőjegyért lehet látogatni.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Balatonszárszó, több helyszín
 • Időpont: 2018.július 28. – augusztus 05.
 • Bővebb információ – Facebook

Váci Világi Vigalom

Vác egyik legrangosabb és legismertebb kulturális eseménye, a Váci Világi Vigalom immár 26. éve kerül megrendezésre. A három napon át zajló eseményen templomi koncertek, négy színpadon különböző események, állandó és időszaki kiállítások és sok-sok kísérőprogram várja a látogatókat. A gyerekekről sem feledkeznek meg, hiszen kézműves- és játszóházi foglalkozások és gyermekműsorok is lesznek. A vásári forgatag és a gasztronómiai, továbbá kézműves termékek gazdag kínálata pedig méltóképpen egészíti ki a kulturális programokat. A fesztivál ingyenesen látogatható.

 

XXVI. Váci Világi VigalomVáltozatos programok lesznek idén is Vác egyik legnagyobb kulturális rendezvényén (Forrás: Facebook / XXVI. Váci Világi Vigalom)

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Vác, több helyszín
 • Időpont: 2018. július 20–22.
 • Bővebb információ – Honlap

Debreceni Bor- és Jazznapok

Debrecenben augusztusban idén is kiváló borokkal és kellemes zenével várja az érdeklődőket a Debreceni Bor- és Jazznapok, amely a 2000 óta megrendezett Borkarnevál és a legrégebbi, 1971 óta folyamatosan megrendezésre kerülő hazai jazzfesztivál ötvözésével nyerte el mai formáját, s így a gazdag hagyományokra visszatekintő esemény immár a Nagyerdő megújult környezetében, a Békás-tó partján várja a látogatókat. Négy napon át összesen 3 kontinens 43 formációjában 182 jazz-zenész előadását nyílik alkalmuk megtekinteni- és hallgatni a vendégeknek, miközben Debrecen Város Boraival is megismerkedhetnek. A napijegyek 1000 forinttól indulnak, elővételben pedig július 25-ig 2500 forintért kapható a bérlet.

A legfontosabb tudnivalók:

 • Helyszín: Debrecen, Nagyerdő, Békás-tó
 • Időpont: 2018. augusztus 2–5.
 • Bővebb információ – Facebook


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen