hirdetés
Kultúra

Szentjánosbogár-néző túrára várják az érdeklődőket szombaton Eplényben

Szentjánosbogár-néző túrával, Szent Iván-éji tűzugrással és meghosszabbított nyitvatartással várják a vendégeket szombaton az eplényi libegőnél - közölte a libegőt működtető társaság marketingvezetője az MTI-vel.
Szentjánosbogár-néző túrára várják az érdeklődőket szombaton Eplényben 2018 Június 24-ig minden este Szentjánosbogár-túrák a Kaland Hegyen Eplényben! (Forrás: Facebook/Eplényi Libegő)
hirdetés

    László Márk elmondta, hogy szombat este egészen éjfélig nyitva tart az eplényi libegő. Naplementekor, este nyolc óra után indul a szentjánosbogár-néző csoport fel a hegyre a libegővel, onnan pedig az Ámos-hegyen kialakított tanösvényen halad a vezetett túra, melyen a résztvevők közelebbről is megismerkedhetnek a szentjánosbogarakkal.

    A marketingvezető kitért arra is, hogy július 28-án először tartják meg a Libegők éjszakáját, amelyen a Piscis Austrinidák meteorrajt figyelhetik meg az érdeklődők a hegytetőről. 

    Az eplényi kezdeményezéshez, melynek ötletét a februárban sikerrel elindított Sípályák éjszakája adta, már többen is csatlakoztak - emelte ki László Márk, hozzátéve, hogy lesznek programok az eplényi Kalandhegyen kívül a Zempléni Kalandparkban, valamint a budapesti Libegőnél és a Normafa Parkban is.

    Július 29-én, a barátság világnapján a baráti társaságokat várják kedvezményekkel a Kalandhegyre, augusztus 10. és 12. között hullócsillagnézést tartanak, augusztus 17. és 19. között pedig Eplényben rendezik meg a kerékpáros downhill országos bajnokságot. A gyermekeket minden nap ingyenes mászópark, ugrálóvár és mezítlábas ösvény várja Eplényben, valamint beülhetnek a sípálya nyáron üzemen kívül parkoló ratrakjába is.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Idén is felépül a Mézeskalácsfalu Vácrátóton

Idén is felépül a Mézeskalácsfalu VácrátótonÁtadták a Prima Primissima Díjakat

Átadták a Prima Primissima Díjakat


PRIMA PRIMISSIMA,     DÍJAK,     MÜPA

hirdetés
Rekordszámú kategóriában esélyesek Oscar-díjra a magyarok

Rekordszámú kategóriában esélyesek Oscar-díjra a magyarok


FILM,     OSCAR-DÍJ,     RUBEN BRANDT

hirdetés
hirdetés
Bemutatták A Dal 2019 harminc versenydalát és előadóit

Bemutatták A Dal 2019 harminc versenydalát és előadóitAlkotói pályázaton keresik az ország legszebb betlehemeit

Alkotói pályázaton keresik az ország legszebb betlehemeitA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen