Kultúra

Borjúval gyarapodott a szürkemarha csapat a Miskolci Állatkertben

Tavaly nyáron kicserélődött a Tanyaház melletti karámban élő szürkemarha csapat a Miskolci Állatkertben: egy bika és két tehén érkezett. A fiatal állatok gyorsan összeszoktak, aminek már eredménye is van: idén megszületett ez első utóduk, egy kis bikaborjú.
Borjúval gyarapodott a szürkemarha csapat a Miskolci Állatkertben 2018. 06. 26. A tavaly érkezett fiatal bika és két fiatal tehén utódja. (Forrás: Facebook/Miskolci Állatkert és Kultúrpark)

A borjú ilyenkor még „pirók” színű, féléves korára válik majd szürkévé, 3-4 éves korában pedig a megjelenik nyakán, marján és mellső lábán a felnőtt bikákra jellemző „kormos” szín - írja miskolczoo.hu.

A tavaly érkezett fiatal bika és két fiatal tehén utódja. (Forrás: Facebook/Miskolci Állatkert és Kultúrpark)A tavaly érkezett fiatal bika és két fiatal tehén utódja. (Forrás: Facebook/Miskolci Állatkert és Kultúrpark)

A magyar szürkemarha a középkorban Közép-Európa legfőbb hústermelője volt, amely így évszázadokon át a magyar gazdaság meghatározó eleme volt. A szürkemarha eljutott egészen a nürnbergi, müncheni és itáliai vásárokra is, ahová saját lábukon érkeztek meg az állatok. Ma törvényi védelem alatt álló, őshonos magyar háziállat.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen