hirdetés
Kultúra

Július első hétvégéjén is érdekes fesztiválok közül válogathatunk

Július első hétvégéjén is különböző témájú és hangulatú fesztiválokat találhatunk az ország több pontján, amelyek közt minden korosztály találhat neki megfelelő programot.
Gasztronómia Gasztro- és zenei fesztiválok is lesznek a hagyományőrző programok mellett (Forrás: pixabay.com / StockSnap)
hirdetés

Látrányi Lekvár és Gyümölcs Fesztivál

Látrányon ezen a hétvégén számos hagyományőrző és múltidéző program várja az érdeklődőket – akik a Céhesek sátrában a régi mesterségekkel ismerkedhetnek meg, tüzes fegyverbemutatót, középkori harci bemutatót és tűzijátékot tekinthetnek meg, de emellett a kézműves vásáron mézek, gyümölcsök, virágok, népművészek és iparművészek portékái közt válogathatnak, vagy éppen kipróbálhatják a lovaglást, lovaskocsikázást is. Lesz madárröptetés sólymokkal és baglyokkal, továbbá lövészet és kézműves programok is várják a látogatókat. Mindezen felül igazi török kávét is kóstolhatnak majd a vendégek, s lehetőségük nyílik megismerni a hagyományos ételek ízvilágát és készítésének módját is, részben a lekvárfőzés és lekvárárusítás révén.

LekvárfőzésA hagyományőrző programok mellett a lekvárfőzés fortélyait is bemutatják (Forrás: pixabay.com / congerdesign)

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Látrány; Művelődési ház, Füzes tó, Pincesor
 • Időpont: 2018. július 6-8.
 • Bővebb információ – Facebook

Woodstock az Ugaron Fesztivál

Színes programmal várja a látogatókat július 4. és 7. között – négy napon át – a Woodstock az Ugaron Fesztivál, amelynek egyik célja, hogy az elektronikus eszközök világából kiszakítva a résztvevőket emlékezetes és tartalmas szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget nyújtson számukra. Az Anna and the Barbies zenekar szervezte rendezvényen fellép a Vad Fruttik, a Supernem, az Anna and the Barbies, Péterfy Bori, a Hiperkarma, a 30y, a Random Trip, az Ivan and the Parazol is több hazai előadó mellett, valamint tizenhárom helyszínen készülnek különböző kísérőprogramokkal, így például tehetségkutatóval, kézműves programokkal, filmvetítéssel, irodalmi sátorral, csillagösvénnyel, a tradícionális magyar ételek és a modern gasztronómia ötvözésével készült finomságokat felvonultató Morzsa Bisztróval, továbbá az őstermelői borokat, fröccsöket, szörpöket és limonádékat kínáló Fröccsbusszal és Borfaluval.

Woodstock az Ugaron 2018(Forrás: Facebook / Woodstock az Ugaron 2018)

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Ópusztaszer, Pusztaszeri major tanya 102.
 • Időpont: 2018. július 4-7.
 • Bővebb információ – Facebook

Gönci Barack Fesztivál

Ebben az évben is megrendezik a Gönci Barack Fesztivált, ahol pálinkákkal, lekvárokkal, szörpökkel, koktélokkal, édességekkel, koncertekkel és családi programokkal is várják a látogatókat. Emellett immár az egészségtudatos szemléletre is hangsúlyt fektetnek.

Gönci barackfesztivál (Forrás: Facebook / Gönci barack)

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Boldogkőváralja, több helyszín
 • Időpont: 2018. július 6-7.
 • Bővebb információ – Facebook 

Törteli Juhászfesztivál

A Törteli Juhászfesztiválon nemcsak a szakmabeliek, de minden, a juhtenyésztés iránt érdeklődő látogató megtalálhatja a neki tetsző programot hiszen nemcsak főzőverseny, kirakodó népművészeti vásár, juhászbál és tanyaszínház, de hagyományőrző- és gasztronómiai programok, továbbá szakmai párbeszéd, kecskefogat, kisállat simogató, kis vidámpark, látvány-birkasütés, juhnyíró bemutató és juhgomolya-készítő bemutató is lesz.

JuhnyírásA juhászfesztiválon a szakmabeliek és a laikus érdeklődők is találhatnak maguknak érdekes programokat (Forrás: pixabay.com6 Myriams-Fotos)

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Törtel, Több helyszínen
 • Időpont: 2018. július 7.
 • Bővebb információ – Facebook

KeszthelyFest

Ebben az évben már ötödik alkalommal rendezik meg a KeszthelyFestet, ahol különböző gasztronómiai és zenei programok várják majd a látogatókat. Öt színpadon összesen 23 koncert, több mint 20 borház, valamint bőséges gasztronómiai kínálat is lesz a rendezvényen. Emellett a szervezők készülnek gyermekfoglalkoztatókkal és játékokkal, és kézműves vásár is lesz helyi és környékbeli kézművesekkel és népi iparművészekkel.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Keszthely, Több helyszínen
 • Időpont: 2018. július 6-8.
 • Bővebb információ – Facebook


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A Music FM és a Sláger FM is megszűnhet

A Music FM és a Sláger FM is megszűnhet


MUSIC FM ,     SLÁGER FM,     NMHH

Ingyenes koncertet ad Sting és Shaggy a Hősök terén

Ingyenes koncertet ad Sting és Shaggy a Hősök terén


STING,     SHAGGY,     HŐSÖK TERE

hirdetés
Leopárdmacska született a debreceni állatkertben

Leopárdmacska született a debreceni állatkertbenMegérkezett a Detective Pikachu első előzetese

Megérkezett a Detective Pikachu első előzetese


DETECTIVE PIKACHU,     MOZI,     FILM

Meghalt Stan Lee

Meghalt Stan Lee


STAN LEE,     MARVEL,     GYÁSZ

hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen