Kultúra

Ezen a hétvégén is változatos programok lesznek az ország több pontján

Számos érdekes programmal készülnek az ország több pontján ezen a hétvégén is: egyaránt lesznek hagyományőrző, zenei és gasztronómiai rendezvények.
Fesztivál A hétvégén ismét színes programok várnak a kikapcsolódni vágyókra (Forrás: pixabay.com / Tania Van den Berghen)

Villányi Rozé Fesztivál és RozéMaraton

Ebben az évben is várja a látogatókat a Villányi Rozé Fesztivál, ahol nemcsak a horvát-magyar gasztronómiai látványkonyha, a régió borászatainak versenyei, de utcabál, fényfestés, nagyszínpadi koncertek, továbbá RozéMaraton nevű futóverseny is gazdagítja a programkínálatot. Emellett a kézműves és helyi termékek vásárát böngészve is ráakadhatnak egy-egy különlegességre a rendezvényre látogatók.

Rozéfesztivál (Forrás: Facebook / Rozé Fesztivál)

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Villány, Villányi Rendezvénytér
 • Időpont: 2018. július 13–14.
 • Bővebb információ – Facebook

Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál

A siófoki Fő téren kerül megrendezésre – immár tizenötödik alkalommal – a New Orleans Jazz Fesztivál, ahol ebben az évben nyolc zenekar mutatkozik be a kellemes hangulatú, nyáresti koncertek keretében. A jazz zene kedvelői idén a Jumpin’ ’N’ Stompin', a Hot Jazz Band, a Ratty Jazz Band, a Don Lázi Swingtet, a Coquette Jazz Band, az Apáti Dixieland Band, a Dixie Kings Of Hungary, valamint a Hungarian All Stars együttesekkel találkozhatnak a négynapos rendezvényen.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Siófok, Fő tér
 • Időpont: 2018. július 12–15.

Tőserdő Szépe Tiszavirág Zenei és Kulturális Fesztivál

A Tőserdő Szépe Tiszavirág Zenei és Kulturális Fesztiválon nemcsak szépségversenyek lesznek több kategóriában, de divatbemutatóval és fellépőkkel is szórakoztatják majd a közönséget. Az előző években ráadásul a finom ételekből sem volt hiány, hiszen a koktélpultok, látványkonyhák, lángososok és kürtöskalácsosok mellett pálinka- és borház is jelen voltak. A napi belépő ára a helyszínen 2500 forinttól indul.

XXIII. Tőserdő Szépe Tiszavirág Fesztivál(Forrás: Facebook / XXIII. Tőserdő Szépe Tiszavirág Fesztivál)

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Lakitelek, Tőserdő, Holt-Tiszapart
 • Időpont: 2018. július 13–15.
 • Bővebb információ – Facebook

AlteRába Fesztivál

Idén már kilencedik alkalommal rendezik meg a háromszoros Pro Art díjas AlteRába Fesztivált Körmenden, ahol családias, „kerti parti” hangulat, és persze számos ismert, népszerű zenekar is várja a látogatókat. A fellépők közt szerepel mások mellett a Vad Fruttik, a 30Y, a Belga, a Péterfy Bori & LOVE Band, valamint az Anna and the Barbies is.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Körmend, Rába Szabadidőközpont
 • Időpont: 2018. július 10–14.
 • Bővebb információ – Facebook 

Palacsintafesztivál Derekegyházon

Már szerdán megkezdődnek a derekegyházi palacsintafesztivál programjai, a középpontban pedig természetesen a sokak által kedvelt édesség áll. Nemcsak a különböző töltelékekkel kipróbálható palacsinta miatt lesz azonban érdemes a rendezvényre ellátogatni, hiszen élőzenés koncertek, palacsintaevő-verseny, a környékbeli települések produkciói és más szórakoztató programok is élvezetessé teszik a többnapos fesztiválon való részvételt.

Palacsinta(Forrás: pixabay.com / Peggy und Marco Lachmann-Anke)

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Derekegyház, Köztársaság tér 8.
 • Időpont: 2018. július 11–15.
 • A fesztiválról bővebben egy korábbi cikkünkben is olvashat.

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Károly Róbert 1335-ben királytalálkozóra hívta a cseh és a lengyel uralkodót, ennek emlékére rendezik meg immár 34 éve a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat. A háromnapos rendezvényen számos hagyományőrző és szórakoztató program is várja a látogatókat, így például lovagi tornák, esti fáklyás felvonulás, koncertek, királyi borudvar, királyi menet, középkori táncbemutatók, gyermek bábszínház és komédiás előadások is lesznek a különböző helyszíneken. Visegrádon a fesztivál napjain száznál is több program közül válogathatnak majd az érdeklődők, míg a főutcán több mint száz kézműves portékáit csodálhatják, vagy éppen vásárolhatják meg.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Visegrád, Királyi Palota
 • Időpont: 2018. július 13–15.
 • Bővebb információ – Facebook


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen