Kultúra

Megszűnhet a Magyar Idők, újraindulhat a Magyar Nemzet

A Magyar Nemzet újraindulásával párhuzamosan megszűnik a Magyar Idők a Népszava értesülése szerint.
Újságok A Magyar Idők megszűnésével indulhat újra a Magyar Nemzet (Forrás: pixabay.com / Andrys Stienstra)

A lap forrása szerint azért nem volna értelme megtartani a Magyar Időket, mert a politikai napilapok kis piacán azok óhatatlanul is egymás versenytársává válnának.

„...a jobboldalon ráadásul a Magyar Nemzet még mindig sokkal erősebb márka, mint amilyenné a Magyar Idők válni tudott. Ezt el kell ismerni”

– fogalmazott a Népszava informátora.

A lap felidézi, a Magyar Nemzetből megszűnésekor naponta 13608-at értékesítettek, ezzel szemben a Magyar Időkről nem tudni, hány példányban fogy, mert a lapot nem auditálták – de a sajtóban napi 3 ezres becslések szerepelnek, míg a Népszava értesülése szerint ennél lényegesen több fogy a lapból.

Korábban a hvg.hu írt arról, hogy a Magyar Nemzet augusztus 25-én, alapításának 80. évfordulóján indulhat újra, ám a Népszava forrása szerint kétséges, hogy ilyen rövid idő alatt újraépíthető egy működőképes szerkesztőség, így valószínűbb az őszi indulás.

A Népszava szerint a Magyar Nemzet munkatársai várhatóan a Magyar Idők jelenlegi újságírói lesznek.

Ahogyan arról korábban írtunk, röviddel az áprilisi választásokat követően váratlanul jelentették be a Magyar Nemzet megszűnését, finanszírozási problémákkal indokolva a döntést. Az utolsó nyomtatott szám április 11-én jelent meg.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen