hirdetés
Kultúra

Súlyos beteg Aretha Franklin

Súlyos beteg Aretha Franklin, a 76 éves énekesnő jelenleg kórházban van családtagjai körében.
Aretha Franklin Aretha Franklin súlyos beteg (By Atlantic Records - Billboard, page 9, 15 July 1967, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26947748)
hirdetés

Vasárnap Roger Friedman a Showbiz 411 című portálnak írt cikkében úgy fogalmazott, az énekesnőt családtajgai és a hozzá közelálló emberek veszik körül, és Aretha „rendkívül hiányozni fog, mint édesanya, testvér, barát és unokatestvér”. Az újságíró megjegyezte azt is, hogy Aretha Franklin életműve kiemelkedő: nemcsak a Rolling Stone magazin nevezte minden idők legkiválóbb énekesének, de a „soul királynőjeként” is nevezték őt.

Az énekesnőnél 2010-ben diagnosztizáltak rákos megbetegedést, majd márciusban az orvosok pihenést tanácsoltak nekik, és így Aretha Franklin két, abban a hónapban esedékes élő fellépését is lemondta. Legutolsó élő koncertjét tavaly novemberben, New York-ban adta.

Még ugyancsak novemberben egy hamis Twitter-profilon keresztül álhír kezdett terjedni az énekesnő haláláról, így Aretha tulajdonképpen kényszerűségből nyilatkozott egészségi állapotáról a Us Weekly-nek, megerősítve, hogy „jól van”. Ekkor azt mondta, hogy általánosságban véve jól van, ám a gyógyszerek mellékhatásaként sok súlyt vesztett.

Aretha Franklin pályafutása során 18 Grammy-díjat szerzett, továbbá a Never gonna break my faith című számáért elnyert egy Golden Globe-díjat is.

Legismertebb slágerei közt szerepel az I say a little prayer, a Natural woman és a Respect is. Utolsó – Stevie Wonderrel együttműködve készített – lemeze 74 éves korában jelent meg, amikor hivatalos bejelentést is tett arról, hogy visszavonul. Akkor azt mondta, rendkívül elégedettnek és hálásnak érzi magát azért, hogy karrierje indulásától eljutott idáig.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A Music FM és a Sláger FM is megszűnhet

A Music FM és a Sláger FM is megszűnhet


MUSIC FM ,     SLÁGER FM,     NMHH

Ingyenes koncertet ad Sting és Shaggy a Hősök terén

Ingyenes koncertet ad Sting és Shaggy a Hősök terén


STING,     SHAGGY,     HŐSÖK TERE

Leopárdmacska született a debreceni állatkertben

Leopárdmacska született a debreceni állatkertbenhirdetés
hirdetés
Whitesnake-koncert lesz 2019-ben a Barba Negra Trackben

Whitesnake-koncert lesz 2019-ben a Barba Negra TrackbenNem lesz hiány érdekes programokban ezen a hétvégén sem

Nem lesz hiány érdekes programokban ezen a hétvégén semKeszeg, ökle és pisztráng versenyez az év hala címért

Keszeg, ökle és pisztráng versenyez az év hala címért


HAL,     ÉV HALA,     KESZEG

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen