Kultúra

Súlyos beteg Aretha Franklin

Súlyos beteg Aretha Franklin, a 76 éves énekesnő jelenleg kórházban van családtagjai körében.
Aretha Franklin Aretha Franklin súlyos beteg (By Atlantic Records - Billboard, page 9, 15 July 1967, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=26947748)

Vasárnap Roger Friedman a Showbiz 411 című portálnak írt cikkében úgy fogalmazott, az énekesnőt családtajgai és a hozzá közelálló emberek veszik körül, és Aretha „rendkívül hiányozni fog, mint édesanya, testvér, barát és unokatestvér”. Az újságíró megjegyezte azt is, hogy Aretha Franklin életműve kiemelkedő: nemcsak a Rolling Stone magazin nevezte minden idők legkiválóbb énekesének, de a „soul királynőjeként” is nevezték őt.

Az énekesnőnél 2010-ben diagnosztizáltak rákos megbetegedést, majd márciusban az orvosok pihenést tanácsoltak nekik, és így Aretha Franklin két, abban a hónapban esedékes élő fellépését is lemondta. Legutolsó élő koncertjét tavaly novemberben, New York-ban adta.

Még ugyancsak novemberben egy hamis Twitter-profilon keresztül álhír kezdett terjedni az énekesnő haláláról, így Aretha tulajdonképpen kényszerűségből nyilatkozott egészségi állapotáról a Us Weekly-nek, megerősítve, hogy „jól van”. Ekkor azt mondta, hogy általánosságban véve jól van, ám a gyógyszerek mellékhatásaként sok súlyt vesztett.

Aretha Franklin pályafutása során 18 Grammy-díjat szerzett, továbbá a Never gonna break my faith című számáért elnyert egy Golden Globe-díjat is.

Legismertebb slágerei közt szerepel az I say a little prayer, a Natural woman és a Respect is. Utolsó – Stevie Wonderrel együttműködve készített – lemeze 74 éves korában jelent meg, amikor hivatalos bejelentést is tett arról, hogy visszavonul. Akkor azt mondta, rendkívül elégedettnek és hálásnak érzi magát azért, hogy karrierje indulásától eljutott idáig.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen