hirdetés
Kultúra

Változatos programok lesznek a hosszú hétvégén

Az augusztus 20-i hosszú hétvégén számos, változatos program közül válogathatunk ebben az évben is attól függően, hogy pontosan milyen elképzeléseink vannak a rendelkezésre álló idő eltöltéséről.
Tűzijáték A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com / Heiko Sten)
hirdetés

Betyáros hétvége a szentendrei Skanzenben

Betyáros hétvége lesz az augusztus 20-i hosszú hétvégén a szentendrei Skanzenben, ahol több érdekes program is várja majd az érkezőket. Így például mindhárom napon bátorságpróbán lehet részt venni, valamint kézműves foglalkozás keretében a betyárok jellegzetes dohányzacskóját, bicskatokját is el lehet készíteni. Aki pedig nyomozáshoz, ügyességi játékhoz, netán a betyárruha-próbáláshoz érez kedvet, ezt most ugyancsak megtehetni. Sőt, akár egy „vonatrablásnak” is szemtanúi lehetnek az eseményre ellátogatók. Természetesen nem akad hiány az ismeretterjesztő programokból sem, hiszen a téma több aspektusát feldolgozó programokkal is készülnek.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum
 • Időpont: 2018. augusztus 18-19-20.
 • Bővebb információ – Honlap

Nyári Fesztivál – Szent István Napok

Az idén kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő mosonmagyaróvári Nyári Fesztivál – Szent István Napok alkalmával a látogatók mintegy 30 produkciót, és a Szent Korona másolatát is megtekinthetik, ráadásul részesei lehetnek a térség legnagyobb halászlevének elkészítésének is.

A rendezvény augusztus 17-én kiállításmegnyitóval kezdődik, amit követően koncertek és előadások egész sora várja az érdeklődőket. A Gyerreksarokban augusztus 20-án reggeltől lesznek programok a legkisebbeknek, s eközben a Mesterségek utcájában a látogatók megismerkedhetnek például a csigatészta-készítés, fafaragás, vagy éppen a mézeskalács-sütés fortélyaival.

Az ünnepi szentmisét háromnegyed kilenctől a Nepomuki Szent János-templomban celebrálja Kapui Jenő mosonmagyaróvári plébános, ezután délig lehet megtekinteni a templomban a Szent Korona másolatát, majd a Szent István szobornál lesz koszorúzás.

Ugyancsak augusztus 20-án, délelőtt a térség legnagyobb halászlevét készítik egy 86 literes óriásbográcsban, majd kora délutántól ismét lesznek koncertek.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Mosonmagyaróvár, Szent István király út
 • Időpont: 2018. augusztus 17-20.
 • Bővebb információ – Facebook

Csongrádi Borfesztivál

A Csongrádon megrendezésre kerülő többnapos rendezvénysorozaton egyaránt találhatnak érdekes programokat azok, akik a borászat szakmai oldala iránt érdeklődnek, és azok is, akik a családdal érkeznek az eseményre. A szőlészeti, borászati témájú előadásokon túl ugyanis lesznek szórakoztató-, kulturális-, sport-, gyermek- és családi programok is. Sor kerül a borlovagok avatására, illetve folklór és könnyűzenei koncertek is várják az érdeklődőket, miközben a gyerekek számára a játszóház, a kézműves foglalkozás és a mesejáték nyújthatnak emlékezetes szórakozási lehetőséget.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Csongrád, Fő utca
 • Időpont: 2018. augusztus 17-20.
 • Bővebb információ – Honlap

Bor- és Csemegeszőlő Fesztivál Vonyarcvashegyen

Idén is megrendezésre kerül a vonyarcvashegyi Bor- és Csemegeszőlő Fesztivál, ahol négy napon át az ízletes szőlők, különböző fajtájú borok és finom ételek gazdagítják a gasztronómiai kínálatot, míg a kézművesek utcájában változatos termékek közt böngészhetnek a vásári hangulat kedvelői. A rendezvényen több koncert és gyermekműsor is lesz, de aki csemegeszőlő és konténeres csemegeszőlő oltványt szeretne venni, éppenséggel ezt is megteheti.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Vonyarcvashegy, Kossuth utca
 • Időpont: 2018. augusztus 16-20.
 • Bővebb információ – Honlap

SzőlőCsemegeszőlő oltvány vásárlására is lesz lehetőség (Forrás: pixabay.com / Couleur)

Szent István Nap Ópusztaszeren

Augusztus 20-án az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban ünnepi megemlékezéssel és családi programokkal készülnek. Az egész napos programok keretében neves közéleti személyiségek és ismert előadóművészek közreműködésével emlékeznek meg első szent királyunkról, államalapító uralkodónkról.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Ópusztaszer, Szoborkert 68.
 • Időpont: 2018. augusztus 20.

Bor és Kenyér Ünnepe, Siófok

A siófoki Bor és Kenyér Ünnepén – a város nyári szezonjának legnagyobb fesztiválján – ez évben is találkozhatnak a látogatók a népszerű világzenei irányzataival és hagyományos folklorisztikus értékekkel, továbbá néptánc, családi programok, vásár, népi játékok és gasztronómiai élmények is várják őket. Az évről-évre megtartott programok közt említést érdemel a kenyérszentelés, a város bora választás, valamit a már hagyományossá vált tűzijáték is. Fellép mások mellett Tóth Vera, Deák Bill Gyula, illetve a 100 Tagú Cigányzenekar is.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Siófok, Hajóállomás
 • Időpont: 2018. augusztus 16-20.
 • Bővebb információ –Honlap

Tűzijáték A már hagyományos tűzijáték sem marad el (Forrás: pixabay.com / Christine Aubé)

 Hétrétország Fesztivál Őriszentpéteren

Idén is várja a látogatókat az Őrség egyik legnépszerűbb fesztiválja, a Hétrétország Fesztivál, ahol számos színes program, így például kiállítások, játszóház és fellépők is várják a látogatókat. A tíz napon át tartó eseményen nemcsak a természet közelségébe, de egyúttal a művészetek és a hagyományok világába is belecsöppenhetnek, akik ellátogatnak a programok helyszínére.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Őriszentpéter, több helyszínen
 • Időpont: 2018. augusztus 11-20.
 • Bővebb információ – FacebookHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Színes programok várnak november utolsó hétvégéjén

Színes programok várnak november utolsó hétvégéjénEgy előadást mégis vállalna Sas József

Egy előadást mégis vállalna Sas Józsefhirdetés
hirdetés
A Music FM és a Sláger FM is megszűnhet

A Music FM és a Sláger FM is megszűnhet


MUSIC FM ,     SLÁGER FM,     NMHH

Ingyenes koncertet ad Sting és Shaggy a Hősök terén

Ingyenes koncertet ad Sting és Shaggy a Hősök terén


STING,     SHAGGY,     HŐSÖK TERE

Leopárdmacska született a debreceni állatkertben

Leopárdmacska született a debreceni állatkertbenA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen