hirdetés
Kultúra

Újra nyílik a hétvégén a Magyar Ízek Utcája

A Magyar Ízek Utcájában, a Szent István-napi ünnepségekhez kapcsolódó gasztronómiai programon a Kárpát-medence jellegzetes ételei mellett meg lehet majd kóstolni Magyarország születésnapi tortáját, valamint a Szent István-napi kenyérverseny győztes cipóit is augusztus 18. és 20. között - hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.
A Magyar Pékség Védjegyével ellátott Szent István-napi kenyér a Magyar Ízek Utcája elnevezésű rendezvényen a budapesti Clark Ádám téren 2016. augusztus 20-án A Magyar Pékség Védjegyével ellátott Szent István-napi kenyér a Magyar Ízek Utcája elnevezésű rendezvényen a budapesti Clark Ádám téren 2016. augusztus 20-án. MTI Fotó: Marjai János
hirdetés

A rendezvényt kilenc évvel ezelőtt a magyar gasztrokultúra sokszínűségének bemutatására hozták létre - mondta el a műsorban Novotny Antal, a rendezvény főszervezője, hozzátéve, hogy ebben az évben a fűszereké a főszerep, számtalan fűszerkészítő és termelő mutatkozik be a fesztiválon. Ennek jegyében a vendéglátósok is egy-egy olyan emblematikus, intenzíven fűszeres ételt készítenek, amely a bemutatott fűszerek felhasználásával készül - tette hozzá.

Beszélt arról is, hogy a gasztrofesztiválon a közönség elsőként kóstolhatja meg Magyarország tortáját, a Komáromi kisleányt és cukormentes tortáját, a Három kívánságot is, valamint a Szent István-napi kenyérverseny három győztes cipója is kóstolható lesz.

Elmondta, hogy a versenyre a magyar pékek három kategóriában nevezhettek, innovatív, teljes kiőrlésű és búzakenyér kategóriában hirdettek termékversenyt. Így a Magyar Ízek Utcájában a Szent István-napi győztes fehérkenyér mellett az érdeklődők megkóstolhatják az innovatív kategória legjobbját, a mézalmás rozskenyeret, valamint a teljes kiőrlésű kategória nyertes kenyerét is, amely tönköly, rozs és zablisztből készült.

Beszélt arról is, hogy a fesztiválra olyan nem professzionális "főző embereket" és meghívtak, akik egy-egy tájegység ételét mutatják be a határon innen és túlról. A Felvidékről érkező csapat mátyusföldi káposztalevest, Csángóföld képviselői szőlőleveles töltikét, a kárpátaljaiak pedig borscs levest és szilvalekváros fánkot készítenek, lesznek roma ételek is, így a közönség megkóstolhatja a cigánykáposztát bodaggal, az alföldiek pedig pásztor ételekkel és hagyományos karcagi birkapörkölttel készülnek - emelte ki a Magyar Rádió 180 perc című műsorában Novotny Antal, a rendezvény főszervezője.

Forrás: MTI



Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Ma van a Színházak éjszakája

Ma van a Színházak éjszakája



Megnyílt a Tudás Háza a budai Várban

Megnyílt a Tudás Háza a budai Várban



hirdetés
hirdetés
Emmy-gála: Nem kapott díjat A szolgálólány meséje

Emmy-gála: Nem kapott díjat A szolgálólány meséje


EMMY-GÁLA,     DÍJKIOSZTÓ,     FILM

Elhunyt Rónay László irodalomtörténész, kritikus

Elhunyt Rónay László irodalomtörténész, kritikus



loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen