Kultúra

Meghalt a legendás tévés, Kelemen Endre

Életének 85-dik évében elhunyt Kelemen Endre újságíró, tévés szerkesztő, műsorvezető. Legismertebb műsorai közé tartozott a Családi kör, melyet 20 évig, 1974-től 1994-ig vezetett.
Meghalt a legendás tévés, Kelemen Endre 2018. 08. 18. A 25 éves Magyar Televíziót bemutató tévésorozat forgatásán, balról Kelemen Endre szerkesztő-műsorvezető, Baló György műsorvezető, Bokor Péter rendező. (Forrás: Készítette: FOTO:FORTEPAN / Rádió és Televízió Újság, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=50547388)

"Ezúton értesítjük a Magyar Televízió vezetőségét és munkatársait, hogy Kelemen Endre a Magyar Televízió egykori munkatársa, az Iskolatelevízió alapítója és vezetője, a Magyar Televízió életmű-díjasa, Apáczai díjjal kitüntetett, életének 85. évében türelemmel viselt hosszú betegség után elhunyt. Nevéhez olyan műsorok szerkesztése és vezetése fűződik, mint a Pedagógusok fóruma és a Családi kör"

– írta a műsorvezető lánya, Dr. Kelemen Judit a család közleményében.

Felsőfokú tanulmányait 1952-től 1956-ig az ELTE Bölcsészettudomány Karán folytatta. Pedagógia-lélektan szakos középiskolai tanárként végzett. 1960 és 1961 között a MÚOSZ Újságíró Iskolájában újságíró képesítést szerzett. A Magyar Rádióban és a Magyar Televízióban 39 évig dolgozott: 1956 júliusától 1995 januárjáig.

Népszerű volt műsorvezetői, riporteri közreműködésével készülő családi műsorok, a Szülők, nevelők egymás közt és a Családi kör című sorozatok révén. Ez utóbbi 1974-től 1994-ig, húsz évig volt képernyőn, legtöbbször esti főműsoridőben.

Több évtizedes televíziós munkája tapasztalatait és elméleti megalapozását számos hazai és külföldi publikációban, előadásban fejtette ki.

1997-től az egri Eszterházy Károly Főiskola Neveléstudományi Tanszékének munkatársaként, a média-specializáció keretében média-ismereteket oktat a pedagógia szakos levelező hallgatóknak.

Nyugállományba vonulása után az MTV pedagógiai tanácsadója, a Művelődési Főszerkesztőségen szerkesztő, riporter eseti munkaszerződéssel 1998 és 2006 között.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen