hirdetés
Kultúra

Meghalt a legendás tévés, Kelemen Endre

Életének 85-dik évében elhunyt Kelemen Endre újságíró, tévés szerkesztő, műsorvezető. Legismertebb műsorai közé tartozott a Családi kör, melyet 20 évig, 1974-től 1994-ig vezetett.
Meghalt a legendás tévés, Kelemen Endre 2018. 08. 18. A 25 éves Magyar Televíziót bemutató tévésorozat forgatásán, balról Kelemen Endre szerkesztő-műsorvezető, Baló György műsorvezető, Bokor Péter rendező. (Forrás: Készítette: FOTO:FORTEPAN / Rádió és Televízió Újság, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=50547388)
hirdetés

"Ezúton értesítjük a Magyar Televízió vezetőségét és munkatársait, hogy Kelemen Endre a Magyar Televízió egykori munkatársa, az Iskolatelevízió alapítója és vezetője, a Magyar Televízió életmű-díjasa, Apáczai díjjal kitüntetett, életének 85. évében türelemmel viselt hosszú betegség után elhunyt. Nevéhez olyan műsorok szerkesztése és vezetése fűződik, mint a Pedagógusok fóruma és a Családi kör"

– írta a műsorvezető lánya, Dr. Kelemen Judit a család közleményében.

Felsőfokú tanulmányait 1952-től 1956-ig az ELTE Bölcsészettudomány Karán folytatta. Pedagógia-lélektan szakos középiskolai tanárként végzett. 1960 és 1961 között a MÚOSZ Újságíró Iskolájában újságíró képesítést szerzett. A Magyar Rádióban és a Magyar Televízióban 39 évig dolgozott: 1956 júliusától 1995 januárjáig.

Népszerű volt műsorvezetői, riporteri közreműködésével készülő családi műsorok, a Szülők, nevelők egymás közt és a Családi kör című sorozatok révén. Ez utóbbi 1974-től 1994-ig, húsz évig volt képernyőn, legtöbbször esti főműsoridőben.

Több évtizedes televíziós munkája tapasztalatait és elméleti megalapozását számos hazai és külföldi publikációban, előadásban fejtette ki.

1997-től az egri Eszterházy Károly Főiskola Neveléstudományi Tanszékének munkatársaként, a média-specializáció keretében média-ismereteket oktat a pedagógia szakos levelező hallgatóknak.

Nyugállományba vonulása után az MTV pedagógiai tanácsadója, a Művelődési Főszerkesztőségen szerkesztő, riporter eseti munkaszerződéssel 1998 és 2006 között.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Kétnapos lesz a Kutatók Éjszakája

Kétnapos lesz a Kutatók Éjszakájahirdetés
hirdetés
hirdetés
Ed Sheeran fellép jövőre a Szigeten

Ed Sheeran fellép jövőre a SzigetenJack Black csillagot kapott a Hírességek sétányán

Jack Black csillagot kapott a Hírességek sétányánloading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen