hirdetés
Kultúra

32. alkalommal rendeznek rockfesztivált Sitkén

Immár 32. alkalommal rendeznek rockfesztivált a Vas megyei Sitkén. A rendezvény idén kétnapos lesz, most pénteken és szombaton várják az érdeklődőket.
32. alkalommal rendeznek rockfesztivált Sitkén Az első sitkei kápolnakoncert 1986-ban volt, ezen a szombathelyi Lord együttes, a Kormorán, Deák Bill Gyula és a Korál lépett fel (Forrás: pixabay.com / Free-Photos)
hirdetés

"A fellépők között lesz a Lord, a Kárpátia, a Depresszió, a Karthago, a Mobilmánia, a Pokolgép és a Moby Dick is. A program mindkét napon hagyományosan amatőr együttesek koncertjével indul délután, ezt követi az esti fő programsáv"

- mondta Balázs Fecó Kossuth-díjas zenész, a Korál együttes alapítója, billentyűse, énekese az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában.

A zenész felidézte, hogy a Korállal 1986-ban Sárváron turnéztak és a zenekar a közeli sitkei kastélyban szerzett szállást. Ott látta meg Balázs Fecó a borzasztó állapotban lévő kápolnát, és elhatározta, hogy zenészkollégáival összefogva megpróbálja megmenteni az épületet.

"Az ötletet az adta, hogy Cziffra György zongoraművész korábban rendbe hozott egy Párizs melletti kolostort, ahol később kulturális rendezvényeket tartottak"

- tette hozzá Balázs Fecó.

Az első sitkei kápolnakoncert 1986-ban volt, ezen a szombathelyi Lord együttes, a Kormorán, Deák Bill Gyula és a Korál lépett fel. Az évente augusztus utolsó szombatján ismétlődő rockfesztivál bevételeiből 1991-re sikerült befejezni a kápolna felújítását. Mint a műsorban elhangzott, a kápolnához kapcsolódó kulturális egyesület a rockfesztivál megrendezése mellett számos egyéb tevékenységet folytat, nyugdíjas- és sportklubot támogat.

"Az egyesület 99 évre jelképes összegért kapta meg a műemlékfelügyelettől az épületet rendeltetésszerű használatra. A falu lakossága az elmúlt három évtizedben hétszázról 2500-ra nőtt, ami a fesztivál népszerűségének is köszönhető. A kápolnában év közben is tartanak koncerteket, kiállításokat és esküvőket"

- mondta Balázs Fecó.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A Duna Palotában látható idén a Betlehemi jászolkiállítás

A Duna Palotában látható idén a Betlehemi jászolkiállítás


DUNA PALOTA,     ADVENT,     KARÁCSONY

hirdetés
Ezen a hétvégén is többfelé lesznek színes programok

Ezen a hétvégén is többfelé lesznek színes programokIdén is felépül a Mézeskalácsfalu Vácrátóton

Idén is felépül a Mézeskalácsfalu Vácrátótonhirdetés
hirdetés
Rekordszámú kategóriában esélyesek Oscar-díjra a magyarok

Rekordszámú kategóriában esélyesek Oscar-díjra a magyarok


FILM,     OSCAR-DÍJ,     RUBEN BRANDT

Vanessa-Mae tizenhét év után jövőre ismét fellép Magyarországon

Vanessa-Mae tizenhét év után jövőre ismét fellép Magyarországon


HEGEDŰ,     VANESSA-MAE,     ZENE

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen