hirdetés
Kultúra

Óhazából újhazába - Emberi és családi sorsok az emigrációban címmel nyílt kiállítás

Óhazából újhazába - Emberi és családi sorsok az emigrációban címmel nyílt kiállítás a Mikes Kelemen Program keretében pénteken a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) Országos Levéltárában.
A Mikes Kelemen-program keretében nyílt kiállítás a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárában Érdeklődő a Magyar Nemzeti Levéltár Mikes Kelemen-program keretében rendezett kiállításának ünnepélyes megnyitóján a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárában 2018. szeptember 14-én. Az Óhazából újhazába - Emberi és családi sorsok az emigrációban címmel megnyílt tárlat a 2018. évi kulturális örökség napok rendezvénysorozat része. MTI Fotó: Mohai Balázs
hirdetés

Rácz György, az MNL Országos Levéltáráért felelős főigazgató helyettese a pénteki budapesti megnyitón kiemelte: a tárlat a hétvégén megvalósuló Kulturális Örökség Napjai programsorozat részét képezi.

A kiállítás célja, hogy megjelenítse az európai kulturális értékek megőrzésének módjait és stratégiáit a diaszpórában élő magyar családok és közösségek körében. Ezt a Mikes Kelemen Program során beérkezett dokumentumokon keresztül több tárló, tabló és interaktív tábla segítségével mutatják be az érdeklődőknek.

Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos felidézte: 2010 óta a nemzetpolitika a kormányzaton belül magasabb szintre került, azóta intézményes formában is kiemelt figyelmet fordítanak nemcsak a Kárpát-medencei magyarságra, hanem a diaszpórában élőkre is, hiszen mintegy 2 és fél millióan vannak azok, akik szétszóródva a világban élnek.

Elmondta: céljuk, egy olyan központ létrehozása, ahol be tudják mutatni, hogyan és miért hagyták el hazánkat honfitársaink.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Ma van a Színházak éjszakája

Ma van a Színházak éjszakájaMegnyílt a Tudás Háza a budai Várban

Megnyílt a Tudás Háza a budai Várbanhirdetés
hirdetés
Emmy-gála: Nem kapott díjat A szolgálólány meséje

Emmy-gála: Nem kapott díjat A szolgálólány meséje


EMMY-GÁLA,     DÍJKIOSZTÓ,     FILM

Elhunyt Rónay László irodalomtörténész, kritikus

Elhunyt Rónay László irodalomtörténész, kritikusloading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen