hirdetés
Kultúra

Óhazából újhazába - Emberi és családi sorsok az emigrációban címmel nyílt kiállítás

Óhazából újhazába - Emberi és családi sorsok az emigrációban címmel nyílt kiállítás a Mikes Kelemen Program keretében pénteken a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) Országos Levéltárában.
A Mikes Kelemen-program keretében nyílt kiállítás a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárában Érdeklődő a Magyar Nemzeti Levéltár Mikes Kelemen-program keretében rendezett kiállításának ünnepélyes megnyitóján a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárában 2018. szeptember 14-én. Az Óhazából újhazába - Emberi és családi sorsok az emigrációban címmel megnyílt tárlat a 2018. évi kulturális örökség napok rendezvénysorozat része. MTI Fotó: Mohai Balázs
hirdetés

Rácz György, az MNL Országos Levéltáráért felelős főigazgató helyettese a pénteki budapesti megnyitón kiemelte: a tárlat a hétvégén megvalósuló Kulturális Örökség Napjai programsorozat részét képezi.

A kiállítás célja, hogy megjelenítse az európai kulturális értékek megőrzésének módjait és stratégiáit a diaszpórában élő magyar családok és közösségek körében. Ezt a Mikes Kelemen Program során beérkezett dokumentumokon keresztül több tárló, tabló és interaktív tábla segítségével mutatják be az érdeklődőknek.

Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős miniszteri biztos felidézte: 2010 óta a nemzetpolitika a kormányzaton belül magasabb szintre került, azóta intézményes formában is kiemelt figyelmet fordítanak nemcsak a Kárpát-medencei magyarságra, hanem a diaszpórában élőkre is, hiszen mintegy 2 és fél millióan vannak azok, akik szétszóródva a világban élnek.

Elmondta: céljuk, egy olyan központ létrehozása, ahol be tudják mutatni, hogyan és miért hagyták el hazánkat honfitársaink.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A Music FM és a Sláger FM is megszűnhet

A Music FM és a Sláger FM is megszűnhet


MUSIC FM ,     SLÁGER FM,     NMHH

Ingyenes koncertet ad Sting és Shaggy a Hősök terén

Ingyenes koncertet ad Sting és Shaggy a Hősök terén


STING,     SHAGGY,     HŐSÖK TERE

Leopárdmacska született a debreceni állatkertben

Leopárdmacska született a debreceni állatkertbenhirdetés
hirdetés
Whitesnake-koncert lesz 2019-ben a Barba Negra Trackben

Whitesnake-koncert lesz 2019-ben a Barba Negra TrackbenNem lesz hiány érdekes programokban ezen a hétvégén sem

Nem lesz hiány érdekes programokban ezen a hétvégén semKeszeg, ökle és pisztráng versenyez az év hala címért

Keszeg, ökle és pisztráng versenyez az év hala címért


HAL,     ÉV HALA,     KESZEG

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen