Kultúra

Szüreti mulatságok és más programok is várnak a hétvégén

Ezen a hétvégén már több településen is szüreti fesztiválok várják a kikapcsolódni vágyókat, eközben azonban másféle érdekes rendezvények is akadnak.
Badacsonyi szüreti felvonulás Résztvevők az 54. Badacsonyi Szüret felvonásán Badacsonytomajon 2018. szeptember 9-én. MTI Fotó: Mónus Márton

Szegedi Szent Gellért Fesztivál

Ez évben tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye a Szent Gellért Fesztivált az egyházmegye első püspöke, Szent Gellért ünnepéhez kapcsolódóan. A hangversenysorozaton a szervezők szerint igazi komolyzenei ritkaságok csendülnek majd fel, amelyeket olyan újszerű megközelítésben adnak elő, amely az európai zenei fővárosokban is elfogadott. A szimfonikus koncertek, jótékonysági hangverseny és kamarazenekari estek mellett a fesztiválon tudományos előadások is lesznek. A koncerteket a szegedi Székesegyház egyedülálló akusztikája varázsolja még különlegesebb hangulatúvá.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Szeged (több helyszínen)
 • Időpont: 2018. szeptember 21. – október 1.
 • Bővebb információ – Facebook

Szüreti Mulatság Egerben

Három napon át nyújt színes programválasztékot Eger város szabadtéri pincefesztiválja, amely a szervezők szerint a régi szokásokat ötvözi a mai kor elvárásaihoz igazodó kikapcsolódási lehetőséggel. Ennek érdekében a háromnapos rendezvénynek mind látványvilágában, mind pedig a gasztronómiai kínálatában egyesülnek majd a hagyományos, illetve friss, fiatalos megoldások. A fesztiválon a színpadi programok, kézműves vásár, gyermekprogramok, koncertek, továbbá hagyományőrző ügyességi játszótér mellett természetesen a helyi borok kóstolására és a különleges ételek megízlelésére is lehetőség nyílik.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Eger, Szépasszonyvölgy – Dobó tér
 • Időpont: 2018. szeptember 21. – 23.

Csabai Csokoládéfesztivál

Idén második alkalommal várja Békéscsabán az édességrajongókat a Csokoládéfesztivál. A kétnapos rendezvényen délelőttől kora estig lehet különleges csokoládékat és csokiöntetes finomságokat kóstolni, és az egészséges, illetve bio, paleo édességeket kedvelőkre is gondoltak. Emellett szórakoztató- és gyerekprogramok – így például hangszersimogató – is színesíti a programot.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Békéscsaba, Széchenyi utca 4. – Csabagyöngye Kulturális Központ
 • Időpont: 2018. szeptember 22. – 23.
 • Bővebb információ – Facebook

Haydn Vonósnégyes Fesztivál Fertődön

Idén már tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Haydn-vonósnégyes Fesztivált a fertődi Esterházy-kastélyban, a háromnapos rendezvényen öt koncert várja a közönséget. Az eseményt bemutató sajtótájékoztatón Egresitsné Firtl Katalin ügyvezető az MTI beszámolója szerint elmondta, hogy a Haydn-művek megszólaltatásának leghitelesebb helyszíne a fertődi kastély, hiszen a zeneszerző ott élt és alkotott. A helyszín ráadásul ismertetése szerint jelenleg Magyarország egyik legszebb koncerthelyszíne.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Fertőd, Joseph Haydn út. 2
 • Időpont: 2018. szeptember 21. – 23.
 • Bővebb információ – Honlap 

Dunaföldvári Szüreti Fesztivál

A Dunaföldvári Szüreti Fesztiválon két színpadon is zajlanak majd az események, szombat estére pedig nagykoncerttel is készültek a szervezők. A rendezvény idei sztárvendége a Neoton Família, a két napon azonban más fellépők, így például néptáncosok is lesznek. A programot főzőverseny, szüreti felvonulás, képzőművészeti kiállítás, filmvetítés és esti örömzene is gazdagítja.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Dunaföldvár, Városközpont
 • Időpont: 2018. szeptember 21. – 22.
 • Bővebb információ – Facebook

Nagycenki Szüreti Napok 2018

Idén is megrendezik Nagycenken a szüreti napokat, amely rendezvény három napon át várja az érdeklődőket különböző programokkal – így hagyományos szüreti felvonulással, szórakoztató műsorokkal, Bódi Csabi, a West zenekar, illetve Kozsó és az Ámokfutók fellépésével, szüreti bállal, továbbá gulyásfőzéssel- és kóstolással.

A legfontosabb információk:

Helyszín: Nagycenk, Rendezvénysátor
Időpont: 2018. szeptember 21. – 23.
Bővebb információ – FacebookHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen