Kultúra

Meghalt Charles Aznavour

94 évesen meghalt Charles Aznavour francia énekes és dalszerző, aki mintegy 80 éves zenei karriert tudott maga mögött – erősítette meg a hírt a zenész szóvivője.
Charles Aznavour Charles Aznavour mintegy nyolc évtizedes zenei pályafutása során több mint 180 millió lemezeladást ért el (By en:User talk:Xavierphoto Xavier Thomas http://photo75.online.fr - [1], CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3742960)

Az örmény bevándorló szülők gyermekeként született Charles Aznavour mintegy nyolc évtizedes zenei pályafutása során több mint 180 millió lemezeladást ért el, s emellett hatvannál is több filmben csendültek fel a dalai.

Az énekes-dalszerzőt leginkább az 1975-es She című dala révén ismerik, a zenész 2017-ben egy csillagot is kapott a Hollywood Walk of Fame-en.

Aznavour háromszor házasodott, és hat gyermeke született. 1998-ban a CNN az évszázad előadóművészének nevezte meg.

Az énekes 1924-ben született Párizsban, örmény szülei az országban zajló népirtás elől menekültek a francia fővárosba. A zenész olykor a dalszövegekbe is beleépítette azokat a tapasztalatokat, amelyeket bevándorlóként átélt hazájában.

Élete során több mint 1200 dalt rögzített, hét különböző nyelven, és kilencvennégy országban járt fellépőként.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen