Kultúra

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre októberben a budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál

2018. október 12-14-ig kerül ötödik alkalommal megrendezésre a budapesti kolbászfesztivál, a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Hagyományőrző disznóvágás bemutatók, óriási kolbászvásár, családi programok, folklór műsorok, nosztalgia és mulatós zenei előadások várják a látogatókat. A 10 hektáros területen rengeteg program és látványosság várja a kolbászkedvelőket 3 napon át.
Disznótoros Kolbászfesztivál - 2018.10.12-14., Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park Disznótoros Kolbászfesztivál - 2018.10.12-14., Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park

A Disznótoros Kolbászfesztivál a vidéket hozza el Budapestre egy hétvégére. 3 napon át tart majd az óriási kolbászvásár, ahol 250 féle háztáji kolbászból lehet válogatni. Az ország minden pontjáról érkeznek kolbászkészítők, sőt még a határon túlról is. Ezen kívül disznótoros termékek, házi sajtok, fűszerek, kürtőskalács, méz, lekvár, és sok más háztáji termék lesz megvásárolható a budapesti kolbászfesztiválon.

Csupa boltban nem kapható kézműves finomságok, melyeket közvetlenül a termelőktől lehet megvásárolni. A Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összevont területein 3 kolbász utca, Sajt és fűszer utca, Kézműves utca és Vásártér várja a jóféle háztájira éhes pesti népeket. Ha tele a has, akkor jöhet az ital! A Disznótoros Kolbászfesztiválon pálinkafőzdék, sörfőzdék és borászatok itatják majd kiváló minőségű italaikat.

A hagyományőrző disznóvágás bemutatókon régimódi stílusban mutatjuk be ezt a szép Kárpát-medencei hagyományt. A disznóvágás bemutatókon meg lehet majd kóstolni a szervező szúrópálinkáját is!

A Disznótoros Kolbászfesztiválon kiemelt szempont a kolbász minősége! A fesztiválon ételminőség ellenőr végez munkát, aki az étel minőségén kívül a szabályozott árak betartását is folyamatosan ellenőrzi.

Az igazi Csabai Kolbászt is meg lehet majd kóstolni, stílszerűen a 120 éves Csabai Tájházban. 

A budapesti Disznótoros Kolbászfesztiválon rengeteg gyerek és felnőtt programmal várják a látogatókat. 

Lesznek állatsimogatók, népi játszótér 30 játékkal, légcsúszda, ugráló vár, íjászat, jurta, arcfestés, kovácsolás és más népi mesterségek kézműves foglalkoztatói, terepasztal és vasútmodell kiállítás. Az idei Disznótoros Kolbászfesztiválon először kerül megrendezésre a Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás, a Kandó terem melletti épületben.

A régi mezőgazdasági termelőeszközöket nem csak megnézhetik a gyerekek, hanem kukoricát morzsolhatnak és darálhatnak, tököt pucolhatnak. Ezután a terményeket az állatkarámokban lévő szelíd állatokkal megetethetik. 

A felnőttek sem fognak unatkozni, őket mozdonyforgatózás, oldtimer autó és motor kiállítás, teakfa vasútikocsi látogatás idegenvezetéssel, oldtimer traktor és stabil motor interaktív kiállítás, ragadozómadár röptetés, gőzmozdony kiállítás, vasúti kocsi kiállítás várja.

Egész nap folklór zenei és néptánc előadások lesznek láthatók a Disznótoros és az Orient színpadokon, a mozdony körfűtőházban, illetve az előtte lévő Disznótoros Sátorban. Pénteken „Disznótoros Mulatság”, szombaton „Bulizik a mozdonygarázs”, vasárnap „Nosztalgia Táncdal Est” keretében nótázhat együtt a közönség a régi klasszikusokkal, bulizhat a hagyományőrző mulatós zenekarokkal, néptánc csoportokkal együtt táncolhatnak a gyerekek a táncházi előadásokon. A fesztivál területén mozgó néptánccsoportokkal és akusztikus zenekarokkal is találkozhatnak itt-ott a parkokban sétálgató látogatók. A rendezvényen fellép többek között Szűcs Judit, Varga Miklós, Szandi, Sipos F. Tamás, 3+2, Mulatós menyecskék, Vadrózsák és még sokan mások.

Naponta az első ezer látogató ingyenes Sápi gyümölcsbor kóstolót kap ajándékba.

Újdonság a Disznótoros Kolbászfesztivál logójával ellátott söröspohár akció! A Disznótoros Kolbászfesztivál pénteki napján minden nyugdíjas jegy mellé ajándék söröspoharat adnak a szervezők, valamint fesztivál mindhárom napján a családi jegy mellé is jár az ajándék söröspohár.

A fesztivál belépőjegy megvásárlásával nemcsak a Disznótoros programokak, de a Vasúttörténei Park látványosságait is láthatják a fesztiválozók.

A jegyeket elővételben a www.ticketportal.hu tudják megvásárolni az érdeklődők. 

Megrendezésre kerül: 2018.10.12-14.

Helyszín: Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park, nyitvatartása: péntek 13:00-22:00, szombat 09:00-22:00, vasárnap 09:00-20:00

Weboldal: www.kolbaszfeszt.hu

 

A rendezvény jegyeinek megvásárlására SZÉP kártyákat, és Erzsébet utalványokat is elfogadnak a szervezők.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen