Kultúra

Elhunyt Baleczky Annamária

Pénteken, 70 évesen elhunyt Baleczky Annamária volt televíziós bemondónő.
Gyertyaláng Elhunyt Baleczky Annamária (Forrás: pixabay.com / Andreas Lischka)

Pénteken, 70 évesen egy idősek otthonában meghalt Baleczky Annamária – írta a Lokál az egykori televíziós bemondónő egy régi ismerősének közlése alapján.

A lapnak Bay Éva, Baleczky Annamária egykori kolléganője elmondta, pénteken telefonon keresték őt arról érdeklődve, tudja-e az elhunyt bemondónő rokonainak elérhetőségét.

Bay Éva egyúttal visszaemlékezett arra is, mindenki másként dolgozta fel, amikor 1999-ben egyszerre megszűnt a televíziókban közel 2000 bemondói státusz, s szerinte Baleczky Annamária „nem akart szembesülni a valósággal”, és sokáig betegállománnyal próbálta elkerülni az elbocsátást.

A Lokál felidézte, Baleczky Annamária 1948-ban született, édesapja Baleczky Emil nyelvész, műfordító volt. Ő maga 1971-ben került a Magyar Rádióba a politikai adások főszerkesztőségére, két évvel később pedig megkezdte bemondói karrierjét, s 1974-ben már a Magyar Televízió munkatársa volt, ahol majdnem 26 éven át dolgozott.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen