Kultúra

Ismét lesz 100 forintos nap a Nyíregyházi Állatparkban

A Nyíregyházi Állatpark népszerű kezdeményezése a jótékonyság jegyében zajlik, hiszen a látogatóknak ezen a napon lehetősége van a rászorulók számára elvinni a nekik szánt ajándékokat, amelyeket az állatpark családsegítő szervezeteken és alapítványokon keresztül juttat el a családoknak.
Indiai orrszarvú született a Nyíregyházi Állatparkban A Nyíregyházi Állatparkban nemrég egy indiai orrszarvú is napvilágot látott, ami valódi különlegességnek számít (MTI Fotó: Balázs Attila)

Idén is lesz 100 Ft-os nap a Nyíregyházi Állatparkban: a látogatók december elsején 9 óra és 15 óra között érkezhetnek az intézménybe, ahol ezen a napon mindenkinek 100 forintba kerül a belépőjegy. Az állatpark ugyanakkor arra buzdít mindenkit, hogy vigyenek magukkal egy ajándékot, ami bármilyen olyan apróság lehet, amely mások számára még használható.

„Nincs is szebb annál, amikor örömöt szerezhetünk olyanoknak, akiknek nincs mit a fa alá tenniük”

– írják a közösségi oldalukon megjelent bejegyzésben.

Az adományokat – amelyet az intézmény családsegítő szervezeteken, alapítványokon keresztül juttat el a rászoruló családok részére – az állatpark előtti parkolóban lehet majd leadni, a helyszínt pedig egy hatalmas tábla is jelzi majd.

Azzal kapcsolatosan, hogy milyen adományokat várnak, példaként említették a tartós élelmiszereket, játékokat, könyveket, illetve tisztítószereket, de hozzátették, „mindenért nagyon hálásak a szervezetek”. Az érkező ajándékokat típus szerint gyűjtik majd, és zsákolják be, így külön csoportot alkotnak például a tisztítószerek, a játékok és könyvek, illetve a tartós élelmiszerek.

Az állatpark egyúttal arra kéri a látogatókat, hogy lehetőség szerint ne SZÉP kártyával és bankkártyával, illetve „hatalmas” címletű bankjeggyel fizessenek a 100 forintos napon a gördülékeny bejutás elősegítése érdekében.

Érdekes lehet, hogy tavaly – az Állatpark honlapja szerint – a 100 forintos napon 10 ezer látogató érkezett, s összesen 20 teherautónyi csomag gyűlt össze, amelyeket aztán 23 családsegítő szervezeten keresztül juttatták el a rászorulóknak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen