hirdetés
Kultúra

Meghalt Stan Lee

95 évesen meghalt Stan Lee amerikai író, a Marvel képregények társszerzője.
Stan Lee Stan Lee Jack Kirby-vel együtt alapította a Marvelt 1961-ben (By Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America - Stan LeeUploaded by maybeMaybeMaybe, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=22897589)
hirdetés

Stan Lee Jack Kirby-vel együtt alapította a Marvelt 1961-ben, s a vállalat előbb A fantasztikus négyest, majd olyan további klasszikusokat is megalkotott, mint a Pókember, illetve A hihetetlen Hulk.

Lee felesége, Joan 2017-ben, ugyancsak 95 éves korában hunyt el. Két gyermekük született; Joan Celia Lee jelenleg 68 éves, míg az 1953-ban született Jan Lee nevű lányuk mindössze három napot élt.

Joan Celia Lee a TMZ nevű celebmagazinnak nyilatkozva azt mondta, édesapja a „legnagyszerűbb, legtisztességesebb ember volt”.

Stan Lee a Variety magazin értesülése szerint a Los Angeles-i Cedars-Sinai Egészségügyi Központban hunyt el hétfőn egy egészségügyi vészhelyzetet követően. Az elmúlt években a neves képregényalkotó többször is betegeskedett, egy alkalommal például tüdőgyulladás miatt szorult kezelésre.

Lee – noha 1972-ben távozott a vállalat éléről – minden Marvel filmben vállalt egy-egy cameoszerepet.

Több olyan szuperhőst, amelynek megalkotásában Lee is részt vett – így Vasembert, illetve Amerika kapitányt – Hollywood kiemelkedő bevételt produkáló filmjeiben láthatták viszont a rajongók. A legújabb Marvel film, a Bosszúállók: Végtelen háború például több mint 1,5 milliárd dolláros bevételt hozott.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Ezen a hétvégén is többfelé lesznek színes programok

Ezen a hétvégén is többfelé lesznek színes programokhirdetés
Idén is felépül a Mézeskalácsfalu Vácrátóton

Idén is felépül a Mézeskalácsfalu VácrátótonÁtadták a Prima Primissima Díjakat

Átadták a Prima Primissima Díjakat


PRIMA PRIMISSIMA,     DÍJAK,     MÜPA

hirdetés
hirdetés
Vanessa-Mae tizenhét év után jövőre ismét fellép Magyarországon

Vanessa-Mae tizenhét év után jövőre ismét fellép Magyarországon


HEGEDŰ,     VANESSA-MAE,     ZENE

Bemutatták A Dal 2019 harminc versenydalát és előadóit

Bemutatták A Dal 2019 harminc versenydalát és előadóitA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen