Kultúra

Meghalt Stan Lee

95 évesen meghalt Stan Lee amerikai író, a Marvel képregények társszerzője.
Stan Lee Stan Lee Jack Kirby-vel együtt alapította a Marvelt 1961-ben (By Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America - Stan LeeUploaded by maybeMaybeMaybe, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=22897589)

Stan Lee Jack Kirby-vel együtt alapította a Marvelt 1961-ben, s a vállalat előbb A fantasztikus négyest, majd olyan további klasszikusokat is megalkotott, mint a Pókember, illetve A hihetetlen Hulk.

Lee felesége, Joan 2017-ben, ugyancsak 95 éves korában hunyt el. Két gyermekük született; Joan Celia Lee jelenleg 68 éves, míg az 1953-ban született Jan Lee nevű lányuk mindössze három napot élt.

Joan Celia Lee a TMZ nevű celebmagazinnak nyilatkozva azt mondta, édesapja a „legnagyszerűbb, legtisztességesebb ember volt”.

Stan Lee a Variety magazin értesülése szerint a Los Angeles-i Cedars-Sinai Egészségügyi Központban hunyt el hétfőn egy egészségügyi vészhelyzetet követően. Az elmúlt években a neves képregényalkotó többször is betegeskedett, egy alkalommal például tüdőgyulladás miatt szorult kezelésre.

Lee – noha 1972-ben távozott a vállalat éléről – minden Marvel filmben vállalt egy-egy cameoszerepet.

Több olyan szuperhőst, amelynek megalkotásában Lee is részt vett – így Vasembert, illetve Amerika kapitányt – Hollywood kiemelkedő bevételt produkáló filmjeiben láthatták viszont a rajongók. A legújabb Marvel film, a Bosszúállók: Végtelen háború például több mint 1,5 milliárd dolláros bevételt hozott.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen