Kultúra

Nem lesz hiány érdekes programokban ezen a hétvégén sem

November harmadik hétvégéjén sem lesz hiány a különböző szórakoztató gasztronómiai, illetve hagyományőrző programokban, hiszen egyebek mellett Gardafesztivál, csokifesztivál és néptáncfesztivál is várja az érdeklődőket.
Gesztenye Egyebek mellett gesztenyefesztivál is lesz a hétvégén (Forrás: pixabay.com / Carlo Armanni)

Tihanyi Gardafesztivál

A gardák, avagy látott halak még Tihany címerére is rákerültek, ami jól jelzi, milyen fontos szerepet is töltöttek be a település életében ezek a hosszú ideje hagyományosan ősszel halászott halak. Tihanyban idén immár tizenhetedik alkalommal rendezik meg a népszerű halak köré szerveződő Gardafesztivált, ahol a gasztronómiai programokat most is zene, tánc, játék és családi programok kísérik, továbbá kézműves kirakodóvásár is várja a látogatókat.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Tihany (több helyszín)
 • Időpont: 2018. november 16. – 18.
 • Bővebb információ – Facebook

Csokoládéfesztivál Mosonmagyaróváron

Két napon át a csokié és az édességeké lesz a főszerep a mosonmagyaróvári Csokoládéfesztiválon, ahol számos csokoládékülönlegesség, továbbá a III. Haller Gasztro Kupának köszönhetően több szakmai rendezvényen is részt vehetnek a látogatók. Napközben gyermekprogramok, csokoládégyurmázás, illetve „Csokoládé Rodeó Bika” is szórakoztatja az érdeklődőket. Akinek sikerült megülnie a CsokiBikát, egy szem bonbont kap.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Mosonmagyaróvár, Mosonvár u. 5.
 • Időpont: 2018. november 17. – 18.
 • Bővebb információ – Facebook 

CsokoládékKét napon át a csokié és az édességeké lesz a főszerep a mosonmagyaróvári Csokoládéfesztiválon (Forrás: pixabay.com / congerdesign)

Szekszárdi Néptáncfesztivál

November 17-én és 18-án a Babits Mihály Kulturális Központ és a Bartina Néptánc Együttes ismét megrendezi a megalakulásának 50. évfordulóját ünneplő Szekszárdi Néptáncfesztivált, ahová a jól és kiválóan minősült táncegyütteseket várják, a határon túlról is. Az együttesek egy vagy két részben, 18 perces műsoridővel mutatkozhatnak be, s a bemutatott versenyszámok egyikének új műnek kell lennie, amelyet előzőleg a táncegyüttesek versenyen még nem mutattak be.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Szekszárd, Szent István tér 10.
 • Időpont: 2018. november 17. – 18.
 • Bővebb információ – Facebook

Libadalom Siófokon

Siófok Fő terén november 16. és 18. között, három napon át gasztronómiai élmények, családi programok, bemutatók és kulturális események várják az érdeklődőket a Libadalom alkalmával, ahol a fellépők között szerepel a Beatrice és az Irie Maffia is.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Siófok, Fő tér
 • Időpont: 2018. november 16. – 18.
 • Bővebb információ – Facebook 

Libás fogásSiófok Fő terén rendezik ezen a hétvégén a Libadalom nevű rendezvényt (Forrás: pixabay.com / Matěj Vrtil )

Budai Gesztenyefesztivál

November 17. és 18. között rendezik meg a XII. kerületi Gesztenyés kertben a Budai Gesztenyefesztivált, amelyen – a fővárosi gasztrofesztiválok történetében először – a kisgyermekeket ráadásként ingyenes vidámparkkal is várják. Emellett más programok, így a gesztenyével összefüggésben lévő családi kézműves játszóház, továbbá számtalan ínycsiklandó finomság, például faszénen sült gesztenye, gesztenyés kürtőskalács, fánk, rétes, sütemények, lángos, csokoládék és édességek is várják a látogatókat. Mindezen felül ki lehet próbálni a gesztenyesört, a gesztenyepálinkát, a gesztenyelikőrt, s az újborok és Márton napi libás finonságok sem hiányoznak majd a fesztivál kínálatából.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Budapest, Kongresszusi központ előtti parkoló, XII. kerület, Jagelló u. 1-3.
 • Időpont: 2018. november 17. – 18.
 • Bővebb információ – Facebook

Földikutya Gála és Forgatag 2018.

A Magyar Természettudományi Múzeum ad otthont a november 16-án és 17-én megrendezésre kerülő Földikutya Gála és Forgatagnak, amely Vadonleső Program Év Emlőse ünnepélyes évzáró eseménye. A rendezvényen a hazai nemzeti park igazgatóságok mindegyike egy-egy önálló tematikus standdal készül, ahol az Év Emlőseivel – vagyis a sünnel, ürgével, denevérrel, pelével és földikutyával – kapcsolatos játékos, oktató feladatok várják a látogatókat. A múzeum a rendezvényt egységesen 300 Ft-os belépőjeggyel igénybe vehető programként hirdeti meg.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Budapest, Ludovika tér 2-6; Magyar Természettudományi Múzeum
 • Időpont: 2018. november 17. – 18.
 • Bővebb információ – Facebook

FöldikutyaA Természettudományi Múzeumban a családokat játékos programok várják az Év Emlőseivel kapcsolatosan (By Максим Яковлєв - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=59443212)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen