hirdetés
Kultúra

Családi programokkal várja látogatóit a 100 éves Hadtörténeti Intézet és Múzeum

Ingyenes családi és gyermekprogramokkal várja szombaton látogatóit a 100. születésnapját ünneplő Hadtörténeti Intézet és Múzeum - hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.
A 100 éves HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Magyarország katonai története 1815-1866-ig című állandó kiállítása 2018. november 15-én. MTI/Bruzák Noémi A 100 éves HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Magyarország katonai története 1815-1866-ig című állandó kiállítása 2018. november 15-én. MTI/Bruzák Noémi
hirdetés

      Jakusch Gabriella, a hadtörténeti múzeum igazgatóhelyettese elmondta: a múzeum szombaton reggel 9-től este 7 óráig ingyen látogatható. A gyermekeknek játékkatona-festést, hadtörténeti totót és múzeumi kincskeresést szerveznek. Ingyen megtekinthető a fegyvertár is.  

    Kovács Vilmos, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka arról beszélt, hogy az első világháború befejezésének századik évfordulójára elkészült egy adatbázis, amely a hősi halált halt, eltűnt, megsebesült vagy hadifogságba esett, mintegy másfél millió katona adatait tartalmazza. 

A 100 éves HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum épülete 2018. november 15-én. MTI/Bruzák NoémiA 100 éves HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum épülete 2018. november 15-én. MTI/Bruzák Noémi

    Az adatbázisban - amelyben két hónap múlva online is lehet kutatni - a katonák nevein túl 10-12 adat, például bevonulásuk helye, sebesülésük és alakulatuk is szerepel.

    A nyolc éve tartó kutatás során a bécsi, a pozsonyi, a magyar hadtörténeti és az összes megyei levéltár adatait feldolgozták - tette hozzá Kovács Vilmos.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Ezen a hétvégén is többfelé lesznek színes programok

Ezen a hétvégén is többfelé lesznek színes programokhirdetés
Idén is felépül a Mézeskalácsfalu Vácrátóton

Idén is felépül a Mézeskalácsfalu VácrátótonÁtadták a Prima Primissima Díjakat

Átadták a Prima Primissima Díjakat


PRIMA PRIMISSIMA,     DÍJAK,     MÜPA

hirdetés
hirdetés
Vanessa-Mae tizenhét év után jövőre ismét fellép Magyarországon

Vanessa-Mae tizenhét év után jövőre ismét fellép Magyarországon


HEGEDŰ,     VANESSA-MAE,     ZENE

Bemutatták A Dal 2019 harminc versenydalát és előadóit

Bemutatták A Dal 2019 harminc versenydalát és előadóitA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen