Kultúra

Családi programokkal várja látogatóit a 100 éves Hadtörténeti Intézet és Múzeum

Ingyenes családi és gyermekprogramokkal várja szombaton látogatóit a 100. születésnapját ünneplő Hadtörténeti Intézet és Múzeum - hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.
A 100 éves HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Magyarország katonai története 1815-1866-ig című állandó kiállítása 2018. november 15-én. MTI/Bruzák Noémi A 100 éves HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Magyarország katonai története 1815-1866-ig című állandó kiállítása 2018. november 15-én. MTI/Bruzák Noémi

      Jakusch Gabriella, a hadtörténeti múzeum igazgatóhelyettese elmondta: a múzeum szombaton reggel 9-től este 7 óráig ingyen látogatható. A gyermekeknek játékkatona-festést, hadtörténeti totót és múzeumi kincskeresést szerveznek. Ingyen megtekinthető a fegyvertár is.  

    Kovács Vilmos, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka arról beszélt, hogy az első világháború befejezésének századik évfordulójára elkészült egy adatbázis, amely a hősi halált halt, eltűnt, megsebesült vagy hadifogságba esett, mintegy másfél millió katona adatait tartalmazza. 

A 100 éves HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum épülete 2018. november 15-én. MTI/Bruzák NoémiA 100 éves HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum épülete 2018. november 15-én. MTI/Bruzák Noémi

    Az adatbázisban - amelyben két hónap múlva online is lehet kutatni - a katonák nevein túl 10-12 adat, például bevonulásuk helye, sebesülésük és alakulatuk is szerepel.

    A nyolc éve tartó kutatás során a bécsi, a pozsonyi, a magyar hadtörténeti és az összes megyei levéltár adatait feldolgozták - tette hozzá Kovács Vilmos.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen