Kultúra

A hétvégén már valódi téli hangulatú programok várnak

Igaz, hogy most szombaton előre le kell dolgoznunk a december 24-i pihenőnapot, de ezen a „rövid” hétvégén is lesz alkalmunk belekóstolni az igazán téli, illetve adventi hangulatú programok egyikébe-másikába.
Téli programok Többfelé már téli, adventi programok lesznek (Forrás: pixabay.com / StockSnap)

Kaposvári Csokoládé Örömünnep

A csokirajongók számára nagyszerű program lehet a kaposvári csokifesztivál, ahol a különböző szórakoztató programok, játékok, bemutatók, kóstolók és előadások főszereplője a világszerte kedvelt édesség lesz. A gyerekeket csokigyurma és csokikép készítéssel és bemutatóval szórakoztatják, de lesz bohóc és arcfestő, sakkverseny ehető csokifigurákkal, illetve mesemondó társasjáték is. Mindeközben tombolasorsolással, nem hétköznapi csokis dolgok kóstolójával és előadásokkal is készülnek a szervezők. Jegyet a helyszínen lehet vásárolni, a felnőtteknek 500, a gyermekeknek 300 forint a belépő.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Kaposvár, Széchenyi tér 8., Dorottya hotel
 • Időpont: 2018. december 1-2.
 • Bővebb információ – Facebook

Advent a Kékesen

Ezúttal is valódi adventi hangulattal várják az érdeklődőket az ország legmagasabb – nem mellesleg egyik legszebb – pontján december másodikán. A Kékestető Nonprofit Kft. szervezte karácsinyi rendezvényen több érdekes és szórakoztató program mellett két sztárvendég, valamint a már hagyományos, ünnepi hangulatot teremtő karácsonyi vásár is jó kikapcsolódási lehetőséget nyújt az érkezőknek.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Kékestető
 • Időpont: 2018. december 2.
 • Bővebb információ – Facebook

Téli programokA Kékestetőn a csodálatos környezet mellett érdekes programok várják a kikapcsolódni vágyókat (Forrás: pixabay.com / bohed)

Budakeszi Jég és Fény Fesztivál

Budakeszin december elsején szombaton 14 órától várják a Jég és Fény Fesztiválra a látogatókat az EFMK melletti közösségi téren, fűtött sátorban. A színpadi programok között szerepel sütőverseny, művészeti csoportok és helyi intézmények műsora, jégkorcsolya és jégszínház, valamint Ivan & The Parazol koncert is. Ezeket olyan érdekes programok kísérik, mint például a mézeskalács város és a kézműves foglalkozások, de aki csokit, puncsot, kürtőskalácsot, netán forralt bort szeretne fogyasztani, ezt is megteheti. A fesztivál napján a jégpálya ingyenes!

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Erkel Ferenc Művelődési Központ; Budakeszi, Fő utca 108.
 • Időpont: 2018. december 1.
 • Bővebb információ – Facebook 

Kárpát-medencei Mézfesztivál és Termelői Vásár

Idén már 15. alkalommal rendezik meg Zalaegerszegen a Kárpát-medencei Mézfesztivál és Termelői Vásárt, amellyel a szervezők célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a mézfogyasztás fontosságára, illetve annak az egészségre gyakorolt jótékony hatásaira. A kétnapos rendezvényen bemutatkoznak a Kárpát-medence különböző tájairól érkezett méhészek mellett a zalai kistermelők, illetve kézművesek is – vagyis termelői vásár is lesz a helyszínen. Mindemellett méhészeti eszközkiállítás és -vásárral, továbbá szaktanácsadással is készülnek a szervezők.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Zalakerámia Sport –és Rendezvénycsarnok
 • Időpont: 2018. december 1-2.
 • Bővebb információ – Honlap

MézA Kárpát-medencei méztermelők mellett kistermelők és kézművesek is bemutatkoznak Zalaegerszegen (Forrás: pixabay.com / ExplorerBob)

Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

November 28. és december 2. között rendezik meg az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivált, ahol az elmúlt év legjelentősebb animációs alkotásai mutatkoznak be a világ minden tájáról. Ez évben a közönség számára az elmúlt időszak legérdekesebb olasz, horvát és szlovén animációs filmjeit is kiválogatták. A rendezvény öt napja alatt 55 esemény várja az érdeklődőket.

További információ egy korábbi cikkünkben, illetve a fesztivál honlapján elérhető.

Ezoterikus karácsonyi fesztivál

Ezen a fesztiválon találkozik az ezotéria, a természetgyógyászat és a művészet, hiszen egyebek mellett ezoterikus és természetgyógyászati előadások, művészeti programok, ingyenes állapotfelmérés, tanácsadás, biobüfé, kiállítások és vásár is várja majd a látogatókat. Jegy elővételben vagy a helyszínen váltható, a helyszíni teljes árú jegy 5500, a nyugdíjas- és diákjegy pedig 4500 forint. 14 órától egységesen 3500 forint a belépő.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Budapest XI., Villányi út 11-13.
 • Időpont: 2018. december 2.


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen