Kultúra

December második hétvégéjén is színes programok lesznek országszerte

A második decemberi hétvégén is találhatnak ünnepi hangulatú, vagy éppen szórakoztató programokat azok, akik egy picit szeretnének kimozdulni otthonról.
Mézeskalács Többfelé ünnepi hangulatú programok lesznek (Forrás: pixabay.com / Steven Kasa)

Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál

December 7. és 9. között méz- és mézeskalács fesztivál lesz Gyulán, ahol a látogatók egyebek mellett különböző mézfajtákkal, mézeskalácsokkal és cukrászati különlegességekkel ismerkedhetnek meg a bemutatók, kóstolók és vásár révén, de emellett lesz méhészeti kiállítás és vásár is. Lehetőség nyílik továbbá mézzel készített különleges eledelek készítésére és kóstolására is, míg a gyerekek számára kézműves tevékenységek egészítik ki a programok kínálatát. A fesztiválon műsorok és Luca-napi meglepetések is fokozzák a hangulatot.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Gyula, Polgármesteri Hivatal díszterme
 • Időpont: 2018. december 7 – 9.
 • Bővebb információ - Honlap

MézeskalácsGyulán méz- és mézeskalács fesztivált rendeznek a hétvégén (Forrás: pixabay.com / Jannislontheo)

Mikulás-napi járatok a Királyréti Kisvasúton

December 2-án és 9-én a Királyréti Erdei Vasúton több alkalommal is lesznek mikulásos programok, így például Száncsengő Expressz és Rénszarvas Expressz is indul majd. Utóbbi december 2-án, illetve 9-én indul, a megszokott menetrend szerint, előzetes regisztráció és felár nélkül utazhatnak rajta a családok. A két napon az összes vonaton jön a Mikulás, aki a gyerekeknek szaloncukrot osztogat. A Száncsengő Expressz járatok december 5. és 7. között közlekednek, ezekre előzetes regisztráció szükséges.

Bővebb információ – Honlap

XXXII. FLORA Virágfesztivál és XVI. Keceli Országos Fazekas Kiállítás

Ez évben is várja a látogatókat a FLORA Virágfesztivál, valamint annak társrendezvénye, a Keceli Országos Fazekas Kiállítás. A rendezvényre szerte az országból érkeznek virágkötők, virágtermelők, fazekas- és népi mesterek, a látogatók pedig kötészeti bemutatókat, fazekas kiállítást, képzőművészeti vásárt, mesterségek bemutatóit, hintókiállítást cserépvásárt, kisállat kiállítást tekinthetnek meg, de várja még őket játszóház, kisállat kiállítás, borkóstoló, pálinkakóstoló, ajándékvásár, továbbá virág- és dísznövényvásár is.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Kecel; Városi Sportcsarnok, Városi Könyvtár és Művelődési Ház, II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda épületei és udvara, valamint a Városi Múzeum épülete
 • Időpont: 2018. december 7 – 8.
 • Belépők: diák – 500 Ft, felnőtt – 800 Ft
 • Bővebb információ: Facebook

VirágcsokorKecelen a virágkötészet hazai képviselői is bemutatkoznak (Forrás: pixabay.com / Pexels)

Soproni Sütemény- és Tortafesztivál

Idén is megrendezik Sopronban a Sütemény- és Tortafesztivált, s a rendezvényen befolyt összeget az Age Of Hope Reménykora Gyermekvédelmi alapítványnak adják át, ezzel szebbé téve hátrányos helyzetű gyerekek karácsonyát. Ebben az évben a látogatókat még nagyobb helyszínen várják az izgalmas programokkal, így például a látványos és ízletes édesség-alkotásokkal, gyermekprogramokkal és tombolasorsolással is.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: GYIK Rendezvényház, Ady Endre u. 10, Sopron
 • Időpont: 2018. december 8., 13:00-17:00
 • Bővebb információ: Facebook

SüteményekA rendezvény bevételeivel ezúttal is hátrányos helyzetű gyerekeket támogatnak (Forrás: pixabay.com / Photo Mix)

Madármikulás a Hortobágyi Madárparkban

December 8-án a Hortobágyi Madárparkban a madarakra és a gyerekekre egyaránt gondol a Mikulás. Miután a kicsik és nagyok madárkalács készítésben és madáretető-töltésben vehetnek részt, maguk is egy kis meglepetésre számíthatnak. Ezen felül madaras kifestő és arcfestés is várja az érdeklődőket.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Hortobágyi Madárpark
 • Időpont: 2018. december 8.
 • Bővebb információ: Honlap

Vál-völgyi Mikulásvonat

A Vál-völgyi Kisvasúton egy mintegy egyórás program keretében a gyerekek beszélgethetnek a Mikulással, édességet kaphatnak tőle, illetve beléphetnek a különleges Mikulás házikóba is. A mozdony és a vagonok ez alkalomból ünnepi fénydíszt öltenek magukra, és a felcsúti állomáson kihelyezett fűtött sátorban, valamint az utazás során, a szerelvényen is várják érdekességek és programok a családokat. Így például minden vagonban „manók” várják a kicsiket, akik pedig egy rénszarvas kvíz megválaszolásáért ajándékot kaphatnak, de lesz még tombola és ünnepi kézműves foglalkozás is, valamint három napon keresztül meglepetés fellépők szórakoztatják a közönséget.

Jegyet a felnőttek 1500, a gyerekek, nappali tagozatos diákok és nyugdíjasok – igazolvány bemutatása mellett – 800 forint ellenében válthatnak.

A legfontosabb információk:

 • Helyszín: Vál-völgyi Kisvasút
 • Időpont: 2018. december 6 – 9.
 • Bővebb információ: Honlap


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen