Kultúra

Új szánkókat vitt a Kossuth térre a Gyimesvölgye Férfikórus

Új szánkókat vitt az elmúlt napokban ellopott, megrongált sporteszközök helyett a budapesti Kossuth térre pénteken a Gyimesvölgye Férfikórus, amelynek tagjait Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke fogadta az ország karácsonyfájánál.
Szánkókat hoztak a Gyimes Völgye Férfikórus tagjai az Országház elöl ellopott, megrongált sporteszközök pótlására A Gyimes Völgye Férfikórus tagjai az Ország Karácsonyfájánál a Kossuth téren 2018. december 21-én. A kórus tagjai tíz szánkót hoztak, hogy részben pótolják a december közepén tartott tüntetésen ellopott, megrongált - rászoruló gyermekeknek szánt - sporteszközöket. Az Ország Karácsonyfája körül - immár hagyományosan - 120 szánkóból álló kerítést állítottak fel. MTI/Szigetváry Zsolt

Antal Tibor kórusvezető a tíz szánkó átadásakor elmondta: a Fölszállott a páva című tehetségkutató meghívására érkeztek Budapestre a Gyimesekből, de hallva és követve a magyarországi eseményeket, egy embereként döntöttek úgy, hogy pótolják az árva gyerekeknek szánt, megrongálódott szánkókat, hozzájárulva az ő ünnepükhöz is.

Latorcai János kiemelte: az elmúlt tíz nap alatt komoly károk érték az Országgyűlést, a karácsonyfát és az azt körülvevő szánkókat, amelyeket rászoruló gyerekeknek szántak. Nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy az itt történt rombolás és pusztítás híre karácsonyi gondolatot szült a gyimesi kórus tagjaiban, s a szeretet jegyében pótolják a tönkretett vagy elvitt szánkókat.

Az Országgyűlés alelnöke hozzátette: reméli, hogy ennek a cselekedetnek az üzenete messze túl fog mutatni az országhatáron, s nemcsak a Kárpát-medencében, hanem az egész világ számára jelzi, hogy a magyar nép karácsonykor is a szeretetet látja és azt tartja követendőnek.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen