Kultúra

Japánban járhatott Banksy

Nagy becsben tartják azt az esernyős patkányt ábrázoló graffitit Japánban, amelyet elképzelhetően a világhírű brit graffitiművész, Banksy alkotott Tokióban. Mindazonáltal teljességgel még nem bizonyosodott be, hogy valóban az ő keze munkáját dicsérné a – Japán által lehetséges ajándékként értelmezett – alkotás.
Banksy műve New York-ban 2013. októberében A kép illusztráció (Készítette: Scott Lynch - https://www.flickr.com/photos/scottlynchnyc/10412228563/, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=29393321)

A tokiói egysínű vasút egy állomásán helyi tisztviselők szerint elképzelhető, hogy a neves brit graffitiművész, Banksy egy alkotására bukkantak rá. A hasonlóság egyik alapja, hogy a most fellelt graffiti viszonylag sokban hasonlít Banksy egy korábbi, ugyancsak esernyős patkányt ábrázoló festményére.

Egyelőre nem bizonyosodott be, hogy valóban a brit graffitis alkotása-e a megtalált kép, s ha mégsem, akkor vajon ki festette, ám a tisztviselők annyit elárultak, hogy egy jó ideje már tudnak a létezéséről. Arra ugyanakkor, hogy Banksy képe lehet, csak akkor döbbentek rá, amikor néhány lakos felhívta erre a lehetőségre a figyelmüket.

A graffitit egy ajtóra festették rá Tokió központjában, a helyi egysínű vasút egyik állomása közelében. Az ajtót mostanra már eltávolították eredeti helyéről, és egy olyan helyen tárolják, ahol megóvhatják azt bármiféle esetleges károsodástól vagy sérüléstől.

Koike Juriko tokiói kormányzó egy Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy elképzelhető, hogy a műalkotás a graffitiművész „ajándéka Tokió számára”.

Jelenleg még dolgoznak azon, hogy hitelesítsék a műalkotást, ugyanakkor nem tudni, hogy Japánban él-e olyan szakértő, aki erre képes lehet.

Banksy egy anonim módon alkotó brit graffitiművész, aki jellemzően nyilvános helyekre készíti el alkotásait – amelyek egy részét azután jelentős összegekért adják tovább műgyűjtőknek. Nemrégiben például egy walesi garázsra festett Banksy-alkotás cserélt gazdát, meglehetősen borsos áron.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen