Kultúra

Hitlernek tulajdonított, ám valójában feltehetőleg hamis festményeket foglalt le a német rendőrség

A német rendőrség lefoglalt három olyan akvarell festményt, amelyeket előzőleg Adolf Hitler náci vezető művének tulajdonítottak.
Rendőrség A festmények kezdő ára az AFP hírügynökség szerint 4 ezer euró volt (Forrás: pixabay.com / Ingo Kramarek)

A rendőrség közleménye szerint a festményeket a berlini Kloss aukciósházban próbálták értékesíteni, ám hamisítás gyanúja miatt lefoglalták őket.

A három különálló festményen egy hegyvidéki táj, egy folyó, illetve egy, a távolban egy fa aljában üldögélő alak látható.

A művek a 20. század elején készültek, amikor a később a történelem legsúlyosabb bűneinek egy részéért felelős Hitler még Münchenben próbálta festőként megtalálni a helyét.

A BBC értesülése szerint a rendőrségi razzia az aukciósházban helyi idő szerint 10 óra 30 perc körül vette kezdetét. A berlini rendőrség Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy csalás kísérlete és dokumentumok hamisításának gyanúja miatt indítottak vizsgálatot.

A festmények kezdő ára az AFP hírügynökség szerint 4 ezer euró volt, s mindhárom alkotás hitelességvizsgálaton esett át, amelyet szakértő végzett.

Patricia Brämer rendőrségi szóvivő a BBC-nek elmondta, hogy a nyomozók azt vizsgálják, vajon hamisították-e az eredetiségvizsgálat eredményét. Őrizetbe vétel ez idáig nem történt.

Az érintett aukciósháztól egyelőre senki nem nyilatkozott.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen