Kultúra

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Hatvanhat éves korában, Los Angelesben elhunyt James Ingram amerikai RnB énekes és dalszerző – írja a BBC.
James Ingram Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes (By William Henderson darkfiber22 - James Ingram, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3891157)

A Grammy-díjas és Oscarra jelölt énekes-dalszerző két dala is a toplisták élén szerepelt, méghozzá az 1983-as és az 1990-es években. Egyúttal ő is közreműködött Michael Jackson Pretty Young Thing című kislemezének megírásán, és gyakorta dolgozott együtt Quincy Jones-szal.

James Ingram halálának hírét az énekes egy közeli ismerőse, Debbie Allen színésznő osztotta meg Twitter-oldalán, ahol egyúttal azt írta, áldottnak érzi magát, amiért ilyen közeli barátságban lehetett az énekessel.

A TMZ nevű celebportál szerint James Ingram korábban agydaganattal küzdött.

Az énekes 1952-ben született Ohióban, ahonnan később Los Angelesbe költözött, majd a Revelation Funk nevű zenekarral kezdte meg zenei pályafutását. Ugyancsak még a kezdetekben Ray Charles-nak is játszott.

1981-ben Quincy Jones The Dude nevezetű albumához már énekelt, és egy évvel ezt követően a legjobb férfi R&B előadó kategóriában nyert el Grammy-díjat a One Hundred Ways című dalért, s egyúttal a legjobb új előadó kategóriában is jelölték. Ezután dolgozott közösen a Pretty Young Thing-en Jones-szal.

Második Grammy-díját a Yah Mo B There című dalért nyerte el, amelyet Michael McDonalddal együtt énekelt. Első olyan dala, amely a toplisták élére került, a Baby, Come To Me volt, amelyet Patti Austinnel énekelt, majd az I Don't Have The Heart ismét vezette a toplistákat.

James Ingram a fentiek mellett filmzenéket is készített, és 1994-ben és 1995-ben a legjobb eredeti betétdalnak járó Oscar-díjra is jelölték két számát.

Az énekesről több rajongó, illetve Ingram több barátja is megemlékezett a közösségi oldalakon.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes

Meghalt James Ingram amerikai RnB énekes


JAMES INGRAM,     RNB,     GYÁSZ

Vombat született a fővárosi állatkertben

Vombat született a fővárosi állatkertben


VOMBAT,     ÁLLATKERT,     ÁLLATOK

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégén

Ady Endre halálának 100. évfordulójára emlékeznek a hétvégénA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen