hirdetés
Nemzetközi

Jordan policeman kills American and South African trainers

Két amerikait és egy dél-afrikait lőtt agyon egy jordán rendőr

Agyonlőtt két amerikai kiképzőt és egy dél-afrikai személyt egy rendőrségi kiképző bázisban egy jordán rendőr. Az eset Ammántól, Jordánia fővárosától nem messze történt. A washingtoni jordán nagykövetség úgy tudja, a rendőr a halálos sérülteken kívül öt másik személyre is rálőtt, mielőtt őt magát is lelőtték volna. Barack Obama amerikai elnök ugyanakkor arról biztosított mindenkit, hogy a támadást „igen komolyan” vették. Az Egyesült Államok segítségével alapított kiképzőtáborban (Jordan International Police Training Centre, JIPTC) egyébként sok palesztin és iraki tiszt is munkálkodik. A Jordán kormányzat egy szóvivője, Mohammed Momani ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy jelenleg vizsgálatok folynak annak kiderítésére, hogy a lövöldözés politikai vagy személyes indíttatású volt-e. Később a Reuters azt is megtudta, hogy támadó egy kapitányi rangot viselő kiképzőtiszt volt.
A Jordanian policeman has opened fire at a police training centre outside Amman, killing two Americans, a South African and a Jordanian, officials say.
hirdetés
Jordán rendőrök kiképzése A kép illusztráció (Forrás: bbc.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen