hirdetés
Nemzetközi

Путин прибыл на саммит "двадцатки" в Анталье

Putyin megérkezett Antalya-ba a G20 csúcstalálkozóra

Az orosz elnök Vlagyimir Putyin megérkezett Törökorszába, Antalya-ba, a kétnapos G20 csúcstalálkozóra. A találkozó egyik központi témája a párizsi terrortámadás sorozat lesz, valamint a terrorizmus elleni harc lehetőségeit fogják megvitatni az országok vezetői. A csúcstalálkozó megerősített biztonsági intézkedések mellett fog zajlani. A TACC szerint a G20 kezdete előtt Putyin részt vesz a BRIKS (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-afrikai köztársaság) országok vezetőinek ülésén. Az első találkozó témája többek között a globális felmelegedés, a nemzetközi gazdasági helyzet, valamint a munkanélküliség csökkentésének eszközei lesznek. Emellett egy hivatalos munkaebéd keretein belül a G20 országok vezetői kitérnek majd a terrorizmus problémájára és a menekültkérdésre is. A találkozó második napján, azaz november 16-án kerítenek sort az IMF reformálásának kérdésére és a nemzetközi energetikai helyzetre is. Hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök kétoldalú megbeszélést folytat Olaszország miniszterelnökével, Matteo Renzivel, majd Nagy-Britannia elnökével David Cameronnal és végül Szaúd-Arábia királyával Szalman ibn Abdul-Aziz Al Szaúddal. Barack Obama és Putyin találkozójáról nem sikerült megegyezni, viszont a G20 csúcstalálkozón valószínűleg lesz alkalma a két vezetőnek kapcsolatba lépni egymással.
Президент России Владимир Путин прибыл в Анталью (Турция) на двухдневный саммит Группы двадцати (G20). В графике российского лидера значится также ряд двусторонних встреч.
hirdetés
G20 Президент России Владимир Путин прибыл в Анталью (Турция) на двухдневный саммит Группы двадцати (G20) (Forrás: newsru.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen