Nemzetközi

Штурман сбитого Су-24 рассказал об атаке на самолет

A Szu-24-es vadászbombázó életben maradt navigátorának beszámolója a történtekről

A törökök által lelőtt Szu-24-es orosz vadászbombázó életben maradt pilótája tegnap adott először interjút. A beszélgetés során megjegyezte, hogy továbbra is Szíriában szeretne maradni. Elmondása szerint kérvényezni fogja, hogy ugyanazon a légi bázison szolgálhasson, ahol eddig, hogy a későbbiekben „törleszthesse tartozását” megölt társának. Az orosz pilóta hozzátette, hogy semmilyen figyelmeztetés – se vizuális- se rádiókapcsolat- nem érkezett török részről a lövést megelőzően. A rakéta olyannyira hirtelen és váratlanul találta el a gép orrát, hogy még kikerülő manővert sem tudtak végrehajtani. A Szu-24-es navigátora külön kihangsúlyozta, hogy egyszer sem sértették meg a török határt, mivel már többször is hadgyakorlatoztak az adott térségen, így jól ismerik azt. Miután október 24-én török katonák lelőtték az orosz gépet, a legénység egyik tagja a helyszínen életét vesztette, míg a másik pilótának, Oleg Peskovnak sikerült katapultálnia. Korábban Vlagyimir Putyin az incidenst „hátbatámadásnak” nevezte, és megígérte, hogy Törökország komoly következményekre számíthat.
Пилот сбитого турецким истребителем российского Су-24 хочет остаться служить в Сирии. Он с нетерпением ждет, когда его выпишут из госпиталя, куда он был доставлен после катапультирования.
Szu-24 я обязан вернуть должок за командира (Forrás: vesti.ru)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen