hirdetés
Nemzetközi

'We were abandoned': migrants tell of suffering in Italy's private shelters

Migránsok számolnak be az őket ért viszontagságokról

Az Olaszországban magánszemélyek által üzemeltetett menekültszállók a tulajdonosaiknak napi 35 euró bevételt szereznek, ami napi 10 600 forint körüli összeget jelent átszámítva. A fent említett támogatást az állam fizeti mindazoknak, akik hajlandóak a menekültek elszállásolására megfelelő épületeket biztosítani. A migránsok beszámolójából ellenben kiderül, hogy sok magán-menedékhely korántsem felel meg az elvárásoknak. Egy Elefántcsontpartról érkező migránscsoport úgy döntött, tüntetni fog, miután a téli időszak közeledtével nem csupán a vizet, de a gázt is elzárták az elszállásolásukra fenntartott, magánszemély által biztosított szálláshelyen. Míg lakásszomszédaik az utcán figyelték őket, a tüntető migránsok szemeteskukákat kezdtek dobálni, illetve kihajítottak egy narancsszínű kanapét is egy emeleti erkélyről. Az esethez riasztott rendőrök meglepődve hallották, hogy az állami összegekkel is támogatott épületben még a mindenképpen biztosítatlan ivóvíz sem áll a migránsok rendelkezésére. Egy migráns kifogásolta továbbá, hogy még az általában ételt szállító fiú is elmaradt az utóbbi időben, így ételhez sem jutottak. „Teljesen magunkra hagytak minket” – kifogásolta halk szavakkal a hazájában egy kis híján végzetes támadást túlélő, harmincnégy éves Lessena. A férfi több alkalommal is járt már a rendőrségen, hogy bejelentse az állami pénzösszegekkel támogatott magán-menedékhelyen tapasztalható komoly szabálytalanságokat, de azokat továbbra sem volt hajlandó orvosolni az épület tulajdonosa, a rendőrség pedig, a sértettek állítása szerint, nem foglalkozott az üggyel.
Hosting a refugee earns landlords €35 a day from the state, but asylum seekers report being left without gas, water and food.
hirdetés
Elkeseredett migránsok tartanak tüntetést Elkeseredett migránsok tüntetnek (Forrás: theguardian.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen