Nemzetközi

Racist Twitter, Facebook users shamed by having their messages posted on giant billboards in Brazil

Rasszista Twitter és Facebook felhasználókat szégyenítettek meg a saját üzeneteik kiplakátolásával Brazíliában

Annak érdekében, hogy megfékezzék az intoleranciát, a rasszista brazil tweeteket hatalmas óriásplakátokra nyomtatva elhelyezték a felhasználók otthonaik közelében . A kampány azt követően indult el, hogy egy fekete tévés időjárás műsorvezetőt - Maria Julia Coutinhót - többen is kigúnyoltak származása miatt az interneten. A "virtuális rasszizmus, valós következmények" elnevezésű kampányt a Criola polgárjogi csoport szervezte, amely a felhasználók nyilvános adatai alapján azonosította be a lakóhelyét a rasszista Twitter és a Facebook felhasználókat. A projekt célja elsősorban nem az egyes kommentelők megszégyenítése, hanem magára a problémára a figyelemfelhívás, ezért a plakátok elfedik a mocskolódok személyazonosságát.
In an effort to curb intolerance, the racist Tweets of Brazilian citizens are being printed on massive billboards near their homes. The campaign was launched after a black TV weather presenter was the subject of racist taunts online.
kinyomtatott twitter Így néz ki az egyik megszégyenítő plakát (Forrás: Racismovirtual.com.br/virtual-racism)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen