Nemzetközi

Städtetrip mit Kindern: Hello, London!

Városlátogatás gyerekekkel: Hello London!

London őrült drága, különösen a szálláshelyek tekintetében. Ennek ellenére, néha az irracionális utak rejtik a legnagyobb élményeket. Idén, két sikereses mozifilmnek is a brit főváros adott otthont, amelyek meghódították a gyerekek szívét. Az egyik a "Shaun, a bárány" a másik a "Paddington". A Paddington rajongóinak érdemes ellátogatni a Természettudományi Múzeumba. Gondolom magyarázni sem kell, hogy miért. Aki esetleg nem látta a filmet, akkor annak megsúgjuk, itt dolgozott Nicole Kidman, mint állatkitömő. Az ide látogatókat egy életnagyságú dinoszaurusz csontváz fogadja az impozáns aulában. Az unalom kizárt, épp ellenkezőleg a gyerekek igazi bátorságpróbán vehetnek részt. A múzeum egyik fő attrakciója ugyanis az üvöltő, mozgó Tyrannosaurus Rex, amelytől egyaránt elakad kicsik és nagyok lélegzete. Ha a múzeumban végeztünk, szálljunk fel egy Paddington-Medve-Busztúrára, amely körbejárja a kedvenc helyeket, mint a Windsor Garden ahol a lakása található, vagy Mr. Gruber régiségboltja a Portobello Road-on. A Harry Potter rajongók sem fognak unatkozni, ha Londonan járnak. Gyalogos, kerékpáros és buszos túrákon is részt vehetnek. Érdemes ellátogatni a Kings Cross vasútállomásra és megtekinteni a 9 és 3/4-ig vágányt, ahonnan a filmben a Roxfort Boszorkány és Varázslóképző iskola diákjai indulnak és természetesen kihagyhatatlan a Warner Bros Studio, amely mintegy 30km-re északnyugatra található Londontól. Körülbelül három évvel ezelőtt nyílt meg és eredeti díszletek, jelmezek és kellékek között bolyonghatnak az ide látogatók. A stúdió leginteraktívabb része a Green box, ahol kipróbálhatjuk a seprűn lovaglást, illetve a repülő autóval való utazás élményét, ráadásul a kalandról kép és videó is készül. A gyerekek számára érdekes lehet még Európa legnagyobb globális tengeri élőlény gyűjteménye, a Sea Life Aquariumban, a Kensington Gardens északnyugati sarkában található Pán Péter ihlette kalózhajó, a Madame Tussaud viaszbábú panoptikum, a London Eye vagy az állatkerben a Gorilla királyság.
Ein langes Wochenende an der Themse? Als Erwachsener lässt man sich nicht lange bitten. Aber macht es auch Spaß, die britische Metropole mit Nachwuchs im Schlepptau zu erkunden. Unbedingt!
Hurra, London: Die Kinder hüpfen vor Freude, die Eltern müssen mit der Familienkasse haushalten Hurrá, London! (Forrás: Spiegel.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen