Nemzetközi

WhatsApp in Brasilien blockiert

Letiltották a WhatsApp-ot Brazíliában

Brazília nagy rajongója a WhatsApp nevű programnak, mégis több millió felhasználónak kell a dél-amerikai országban jelenleg megtanulnia milyen is az élet a zöld logós alkalmazás nélkül. A brazil igazságszolgáltatás ugyanis kényszer szünetre ítélte a cross-platformos mobil üzenetküldő szolgáltatást. Csütörtök 23.30 óta nem elérhető a brazil felhasználók számára a WhatsApp. Az üzenetküldő alkalmazás 48 órás blokkolását a São Bernardo do Campo-i bíróság rendelte el, mert az nem működött együtt a hatóságokkal egy büntetőügyben. Idén februárban egyszer már kértek a WhatsApp ellen blokkolást de akkor a fellebbviteli bíróság a kérvényt elutasította. Akkoriban a média arról számolt be, hogy a WhatsApp egy pedofil-ügy kapcsán megtagadta az adatok kiadását a rendőrség számára. Az ország telekommunikációs szolgáltatói egyébként már több hónapja kampányolnak a WhatsApp ellen, mondván a szolgáltatás nem szabályozott, illegális, ráadásul brazilok milliói mondták le telefon előfizetésüket az applikáció miatt. A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg, aki 2014-ben 22 milliárd dollárért vásárolta meg a WhatsApp-ot, német idő szerint csütörtök reggel szólt hozzá az eseményekhez: "Ez egy szomorú nap Brazília életében" - írta - "Meg vagyok döbbenve, hogy erőfeszítéseink a felhasználóink adatvédelmének érdekében, egy ilyen extrém reakcióhoz vezetett." Brazíliai a WhatsApp legnagyobb felhasználója, egyes becslések szerint több mint 35 millióan használják az alkalmazást. Az applikációval többek között ingyenes üzeneteket, fotókat, videó és hangüzeneteket és ingyenes telefonhívásokat lehet kezdeményezi, megfelelő internet-kapcsolattal az egész világon. A Brazilok humorral kezelik a kialakult helyzetet, twitter üzenetekben a "R.I.P WhatsApp - nagyon szerettelek", vagy az "Imádkozzunk a WhatsApp-ért" olvashatóak.
Auch der Brasilianer ist ein großer Fan von WhatsApp. Doch die Millionen Nutzer des Messengers in dem südamerikanischen Land müssen nun lernen, was es heißt, ohne die App mit dem grünen Logo auszukommen. WhatApp wurde dort von der ...
WhatsApp hat ein Update bekommen, mit dem der Messenger-App ein paar neue Funktionen hinzugefügt wurden. A WhatsApp pár újítással bővült (Forrás: Rp-online.de)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen