hirdetés
Nemzetközi

Russia Turkey: Sukhoi jet black box 'damaged'

Megsérült az orosz vadászgép fekete doboza

Megsérült a fedélzeti adatrögzítő memóriakártyája annak az orosz vadászgépnek, amelyet még előző hónapban lőtt ki a török légierő, mivel állításuk szerint az orosz gép megsértette az ország légterét. A SU-24-es fekete doboza azonban, mint kiderült, megsérült – ez pedig nagyban hátráltathatja a nyomozási munkálatokat. A gép fekete dobozát nyilvános körülmények között – diplomaták és újságírók társaságában – a hétfői napon nyitották fel, később pedig a nyomozás orosz vezetője elmondta, a repülési adatok úgy tűnik, egészen elvesztek. A repülési adatok eltűnése azért hátráltatja nagyban a nyomozást, mert annak segítségével könnyebben meg lehetett volna állapítani, hogy a gép lelövésekor török vagy szíriai légtérben tartózkodott éppen. Az elemzés pontos eredményei egyébként jövő héten várhatóak. Az orosz vadászgépet még november 26-án lőtte le a török légierő, azóta pedig egészen elmérgesedett a viszály Oroszország és Törökország között. Míg Törökország szerint nincs magyarázat a légtér megsértésére, Oroszország különböző szankciókkal élt Törökországgal szemben. A vadászgépet ért támadás során az egyik orosz pilóta életét vesztette, míg társát egy több órás bevetés alkalmával menekítették meg.
The memory card in the flight recorder of a Russian fighter plane downed by Turkey on the Syrian border last month is damaged, Russian investigators say.
hirdetés
A nyilvánosság előtt kezdték vizsgálni a fekete dobozt A fekete dobozt nyilvánosság előtt nyitották fel (Forrás: bbc.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen