hirdetés
Nemzetközi

Holland liefert ab 2030 kein Erdgas nach Deutschland

2030-tól Hollandia nem szállít földgázt Németországnak

2030-tól Németország nem fog több földgázt importálni a hollandiai Groningen városából. Németország ez elkövetkező 15 évben fokozatosan csökkenteni fogja gázvásárlását, míg az el nem éri a nullát - jelentette be a holland pénzügyminiszter. Franciaországnak és Belgiumnak is csökkentenie kell a jövőben gázexportját. Erről állapodtak meg a szomszédos országok. A Groningeni gázmező a legnagyobb Európában. Két évvel ezelőtt még 54 milliárd köbméter gáz került innen felszínre, mely egyötöde a teljes európai termelésnek. Hollandia 2016. október végéig 27 millió köbméterre korlátozza a kitermelést. A döntés háttere mögött a térség erős földrengései állnak.
Deutschland wird ab 2030 kein Erdgas mehr aus dem niederländischen Groningen beziehen. Die Gas-Exporte an Deutschland würden in den nächsten 15 Jahren allmählich auf null gesenkt, teilte das niederländische Finanzministerium mit.
hirdetés
Holland gasfelden Hollandia földgázmezői (Forrás: Iakal.wordpress.com)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen