hirdetés
Nemzetközi

Силуанов: если Украина не выплатит долг, Россия обратится в суд

Ha Ukrajna nem fizeti meg tartozását, Oroszország bírósághoz fordul

Moszkva azzal fenyeget, hogy bírósághoz fordul abban az esetben, ha Ukrajna december 31-ig nem fizeti ki a 3 milliárd dolláros tartozásának esedékes részletét, nyilatkozta Anton Sziluanov, orosz pénzügyminiszter. Kijev tegnap moratóriumot jelentett be az orosz kölcsönre. „ Az IMF szerint a kölcsön visszafizetése kötelező jellegű, ennek ellenére Ukrajna nem tett semmiféle ajánlatot, miként szeretné megfizetni a jelenlegi részletet. Ha Kijev nem teljesíti a magára vállaltakat, akkor Oroszország kénytelen bíróságra vinni az ügyet.” – így kommentálta Sziluanov az ukrán vezetőség döntését. A miniszter szerint, Oroszország nagyon sajnálja, hogy az ukrán kollégák a fizetésképtelenség bejelentése mellett döntöttek, ahelyett, hogy tárgyalásokat kezdeményeztek volna a kölcsön rekonstrukciójának lehetőségeiről. Moszkva a maga részéről kihangsúlyozta, hogy azzal, hogy Ukrajna moratóriumot jelentett be, még nincs felmenve visszafizetési kötelezettségei alól. Arról a kölcsönről van szó, melyet Oroszország még 2013-ban adott Kijevnek. Korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök felajánlotta, hogy a kért összeget 3 éves 1 milliárdos részletekben fizethetik vissza azzal a feltétellel, ha az EU vagy az USA kezességet vállal Ukrajnáért. Az első részlet határideje december 20-án lép életbe, azaz az ukrán feleknek a rákövetkező első munkanapon, december 21-én kell teljesíteniük az első részletet.
Россия обратится в суд, если Украина не выплатит 3 миллиарда долларов до 31 декабря, сказал министр финансов России Антон Силуанов, комментируя вчерашнее решение Киева о моратории на выплату долга России.
hirdetés
kölcsön Премьер Яценюк заявил, что Украина готова судиться из-за долга (Forrás: bbc.com/russian)


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen